Promocija CD-a “Simple Game”

Promocija CD-a “Simple Game”
Datum objave:
16.02.2016.

Bono Records i Hrvatsko kulturno društvo Napredak organiziraju promociju jazz CD-a “Simple Game” Zorana Majstorovića i Johna Stowella.

 

Uvodna riječ: Davor Hrvoj, jazz novinar / Andrej Grozdanov, Bono Records / Zoran Majstorović, jazz glazbenik.

 

Nakon uvodnih riječi uslijedit će kratki nastup: Zoran Majstorović, solo jazz gitara

 

Mjesto održavanja: Napretkov kulturni centar, Bogovićeva 1/1, Zagreb

Vrijeme održavanja: Petak, 4. 3. 2016. u 18:30

 

Album "Simple Game" nastao je iz višegodišnje suradnje Zorana Majstorovića s Johnom Stowellom, jednim od najrespektabilnijih jazz gitarista i pedagoga jazz gitare u svijetu, a produkt je njihove fascinacije jazz glazbom i gitarom.

 

“John je svoj posljednji CD u formaciji dua snimio s Daveom Liebmanom i zato sam sretan i polaskan time što je odlučio snimiti “Simple Game” sa mnom”, rekao je Majstorović. “Snimili smo ga u jednom danu i na njemu se nalazi deset skladbi od kojih su tri moje autorske, jedna Johnova i šest jazz standarda, a izdavač je riječki Bono Records. Vjerujem da smo uspjeli zazvučati kao mi, ali neizbježna su uspoređivanja s drugim gitarističkim duo albumima, onim velikih Jima Halla i Billa Frisella ili Ralpha Townera i Johna Abercrombiea. Formacija dua je izazovna, u svojoj intimnosti pruža velike mogućnosti za suptilnije sviranje i ostavlja puno prostora za reagiranje na trenutnu situaciju od takta do takta”

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja