Hrvatska glazbena nada u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja

Hrvatska glazbena nada u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja
Datum objave:
22.03.2016.

Hrvatska glazbena nada u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja

Siščanka 28-godišnja Lada Obradović mlada je bubnjarica koja je ušla u najužu konkurenciju kalifornijskog natjecanja „Hit like a girl“

 

Hrvatski zvuk „trese“ Kaliforniju - Lada Obradović, talentirana hrvatska jazz bubnjarica pred finalom je ženskog bubnjarskog natjecanja „Hit like a girl“ u Kaliforniji, SAD. Ovo natjecanje od 2011. godine okuplja ženske bubnjarice kroz online glasovanje i profilira najbolje glazbenice. Na web stranici hitlikeagirlcontest.com nalazi se Ladina skladba Kids of Glue za koju je moguće glasovati do 27. ožujka 2016. O najboljim natjecateljicama će odlučiti komisija sastavljena od svjetski poznatih bubnjarica pa je prestiž da i Hrvatska ima svoju kandidatkinju.

Lada se prijavila na natjecanje kako bi javnosti predstavila novi projekt s vlastitim kompozicijama pod imenom “Lada Obradovic Project”. Ono što pokreće ovu glazbenicu i daje joj inspiraciju su emocije. Skladba Kids of Glue govori o unutarnjoj tuzi i nemiru koji je susrela na ulicama gradova u kojima je svirala. Upravo ju je nada koju gaji za boljitkom navela da napiše ovu skladbu.

Lada Obradović je završila jazz akademiju u Grazu, a u švicarskom Bernu je upisala prestižni studij na kojem se opredijelila za umjetnički smjer jazz bubnja. Ova 28-godišnja Siščanka se može pohvaliti mnogobrojnim međunarodnim koncertima i projektima. U sklopu akademije imala je priliku učiti i raditi s poznatim jazz glazbenicima današnjice kao što su Billy Hart, Jeff Ballard, Bill Stewart, Jimmy Cobb, Don Menza, Fay Claasen, Curtis Fuller, John Hollenbeck, Benny Golson, Carla Bley, Steve Swallow i drugima. Poseban utjecaj na nju, ostavio je izvanredni i nezaboravni hrvatski vibrafonist Boško Petrović koji je postao i ostao njezin najvažniji glazbeni mentor i uzor.

Za Ladinu skladbu i ulazak u finale ovog natjecanja možete glasovati jednim klikom na: http://www.hitlikeagirlcontest.com/18-plus/entry/lada-obradovic-2016

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja