Poziv za prijavu djela za koncert ECCO Big banda

Poziv za prijavu djela za koncert ECCO Big banda
Datum objave:
25.03.2016.

HDS poziva članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program koncerta ECCO Big band, koji će biti upriličen za vrijeme generalne skupštine ECSA-e u Ljubljani.

ECCO je inicijativa odbora za suvremenu glazbu ECSA-e („ecf committee“), čiji je cilj etablirati mrežu posvećenu izvedbama, distribuciji i promociji suvremene glazbe diljem Europe. Provedba se postiže preko mreže aktivnih ansambala, orkestara i mladih profesionalaca, a podržava kreativni dijalog između skladatelja i izvođača, nudeći mladim profesionalcima priliku da razviju svoja umijeća na međunarodnoj razini sa ansamblima iskusnima u području suvremene glazbe.

ECSA s ponosom objavljuje da će ECCO Big band koncert biti izveden od strane Big banda Slovenske radio televizije. Koncert će biti održan 28. rujna 2016. u dvorani kina “Šiška”, pod vodstvom dirigenta Sigija Feigla.

Specifikacije u vezi koncerta:

• Za ECCO Big band koncert, Big band Slovenske radio televizije na raspolaganje stavlja slijedeće instrumente:

4 Trube 
3 Trombona
1 Bas trombon
2 Alt saksofona (flauta, klarinet)
2 Tenor saksofona (flauta, klarinet)
1 Bariton (flauta, clarinet, bas clarinet)
1 Gitara (akustična i električna)
1 Glasovir (klavijature)
1 Kontrabas (električni bas)
Bubnjevi

• Prijaviti se mogu djela različitih trajanja, ali ne duža od 10 minuta 
• Sva djela moraju biti skladana unutar zadnjih 20 godina i već izvedena


Detalji za prijavu:

Skladatelji koji žele prijaviti svoje djelo, partituru u PDF formatu ili čitljivom rukopisu, trebaju dostaviti u HDS, Berislavićeva 9, Zagreb, do ponedjeljka 25.4.2016. Ističemo da djela moraju biti izvedena. Prijave moraju sadržavati i audio snimku. Prijave prethodno neizvedenih djela kao i prijave bez audio snimke neće biti uzete u obzir.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja