Trio LiVaDa nastupa u Zaboku

Trio LiVaDa nastupa u Zaboku
Datum objave:
16.05.2016.

Glazbena matineja: TRIO LIVADA - Polanović, Zabok, nedjelja 22. svibnja 2016

- glazbena matineja, nedjelja 22.05.2016., točno u 19:00 h

Nedjeljnu glazbenu matineju nastavljamo sa dobro nam znanim sjajnim glazbenicima i dragim prijateljima :

TRIO LIVADA

- Bivajući duboko poistovjećeni sa jazz i blues žanrovima, unutar ali i izvan kojih su gradili vlastite karijere, ne odustaju nam pokazivati koliko su navedeni smjerovi još uvijek neispisane knjige u kojima LiVaDa Trio ima reći i više toga od ponekog poglavlja. Gotovo da u prvi plan izbija kontrapunkt između dva senzibiliteta, onog Valerije i Lipe s jedne, te Šomena s druge strane. Rafinirani glas Lady Val kojoj su modulacije i dinamika, čini se, najosobnija izražajna sredstva iznenađuje svojom spontanošću i stalnim treperenjem u neuhvatljivom zračnom elementu. Njega stilski nadopunjuje akvarelna manira kojom Lipa oslikava refleksivne ali tople životne pejzaže,vidljiva ne u frontalnoj očitosti već u znalački odabranim naglascima ali i solističkim progresijama. Istodobno, Lipine definirane synth-bass linije daju do znanja da je groove korijen glazbe LiVaDa Tria, ali i kostur koji improvizaciji osigurava opipljivu, tjelesnu formu.

Osim toga, upravo su bas linije most prema Šomenovom ipak ne tako različitom glazbenom svijetu koji se nalazi duboko ispod zemljine kore i koji svojim vatrenim, angažiranim ritmom razigrano pomiče tektonske ploče. On tako koristi sva dostupna rješenja od latin-a preko jazz-a pa sve do funk-a ili čak pop-a ne bi li naglasio duboko jedinstvo raznolikosti koje navedene okosnice nude. Iako se usporedba s prvom postavom '' Return to Forever-a'' nameće sama od sebe, teško je bilo oteti se poredbi Lipe s Corea-om, Šomena s White-om, a Lady Val s Flora-om Purim. No LiVaDa Trio nikako nije RTF tribute band, već svakako novo i autentično čitanje njihove ostavštine, gdje se fusion element zamijenio blue elementom a time znatno izmijenio i nadopunio opseg sadržaja pojma - jazz.

Visoko senzibilni, instrumentalistički potkovani te znojno ritmični LiVaDa Trio još će dugo biti poslastica nakon koje guštamo oblizujući prste ... jer oni kao da sviraju baš za nas ... prave sladokusce.''

Trio Livada su:

-> Valerija Nikolovska (vokal)
-> Viktor Lipić (piano)
-> Damir Šomen (bubnjevi)

-> http://trio-livada.wix.com/free

------------------------------------------------------------------------------------
Napomena: * standardna glazbena večer uz izvođenje žive glazbe u svrhu promocije autora/glazbenika

Caffe bar POLANOVIĆ
Matije Gupca 36, Zabok
tel. 049-223-540
mail. huncut.zabok@gmail.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja