Jimmy Stanić i Scharf Club na Ribnjaku

Jimmy Stanić i Scharf Club na Ribnjaku
Datum objave:
12.06.2016.

Jazz koncert: Stjepan Jimmy Stanić i Scharf Club Swing Quintet

Četvrtak, 16. lipnja, s početkom u 20 sati

Velika dvorana Centra mladih Ribnjak, Zagreb

 

Scharf Club je sve osim regularnog benda. Članovi? Inženjer strojarstva, liječnik specijalist urolog, profesor filozofije, tamburaš, glazbeni klasičar. Subote su umjesto na tekmama provodili u prostorima u kojima su održavali svoje glazbene probe. Svirka je u početku imala funkciju samo i isključivo vlastitog zadovoljstva članova, međutim, u trenutku neopreza to je ipak, uz ambicije, postalo nešto više.

Ime “Scharf Club” simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što taj sastav doista čini “Scharf” jest mješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope s utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Na njihovom prvom CD-u pridružili su im se: svojim glasom Stjepan Jimmy Stanić, te vještinom na harmonici Marijan Krajina.

Članovi kvinteta:

Stjepan Jimmy Stanić – vokal

Mario Igrec – gitara

Miljenko Puljić - violina

Antun Nino Reljić – piano

Ranko Purić (Campi) - bugarija

Nenad Jura Vrandečić - kontrabas

Stjepan Jimmy Stanić je kao dvadesetogodišnjak pokazao iznimnu muzikalnost i sklonost prema jazz glazbi svirajući gitaru i kontrabas i pjevajući. Iako je popularniji kao pjevač zabavnih melodija i izvrstan zabavljač, tijekom cijele karijere ostao je privržen jazzu.

Jimmy je s glazbenicima iz Scharf Cluba Swing Quinteta snimio novi nosač zvuka koji sadržava ugodnu glazbu za dušu i nešto čega na našem tržištu danas nema. To je pomno izmišljen projekt koji se pripremao tri godine. Upravo zbog svoje ozbiljnosti i profesionalizma „okrenuo“ se Scharf Clubu i u želji da sa vrhunskim glazbenicima napraviti vrhunski proizvod u kojem je smještena povijest hrvatske i svjetske glazbe. Ta glazba ne prolazna je, a simbolizira glazbeni sukus Grada Zagreba zadnjih 60 godina.

 

"Na novom CD-u je 12 pjesama odabranih s ciljem 'da se ne zaboravi' te da mladi čuju kako se nekad sviralo", pojasnio je Stanić.

 

Koncert je dijelom financiran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja