Pula Jazz Festival

Pula Jazz Festival
Datum objave:
25.07.2016.

U samom srcu Pule, 14. i 15. kolovoza, održat će se Pula Jazz Festival!

 

Vrhunac turističke sezone obilježit će dvije nezaboravne večeri pod zvjezdanim nebom ispunjene bogatim zvucima namijenjenim najprofinjenijim poznavateljima vrhunske glazbe.

U prekrasnom ambijentu gradskog vrta uz vrhunsko ozvučenje očekuju Vas trenuci izražajne prezentacije i čiste kreativnosti.  Iskrena komunikacija isprepletene iznenađenjima, šalama i anegdotama samih glazbenika začinjena bogatom ponudom vina i gurmanskih delicija "made in Istra". Dva dana za redom na ljetnoj terasi Doma Hrvatskih Branitelja nastupit će afirmirane svjetske zvijezde jazz i etno izričaja.  Headliner prve večeri – istinski dragulj s Jamajke, pjevač Roy Young. Glavni izvođači druge večeri biti će etno-jazz ansambl "Orlan" Olega Kireyeva, virtuozi stapanja etno i jazz nota u savršenu melodiju. Kulminacija gala koncerta svakako će biti nastup svih izvođača festivala.

Dosegnite eleganciju, sklad i kulturu jazza na ljetnom Istra jazz festivalu!

 

Početak koncerta u 20:00 h.

 

Ulaznice su dostupne u dvije kategorije: VIP (mjesta za stolovima na terasi s najboljim pogledom na pozornicu, uz posluživanje hrane i pića) i redovne, sa sjedalima ispred pozornice. Cijene ulaznica su 50 i 100 kuna. (7 i 15 eura)

Ulaznice su dostupne online na web stranici festivala, kao i na svim prodajnim mjestima Eventima.

 

Program festivala

 

14. kolovoz

 

Boro Lukić kvartet (gitara, jazz, Hrvatska)

Roy Young (vokal, soul, jazz, Jamajka)

Branko Sterpin Quintet (truba, jazz, Hrvatska)

 

15. kolovoz

 

Alex Brajković kvartet (bubnjevi, jazz, Hrvatska - Italija)

Jelena Jovović (vokal, jazz, Srbija) i trio Max Kočetov (vokal, alt saksofon, jazz, Srbija - Ukraina)

Oleg Kireyev i ansambl "Orlan" (saksofon, crossover, jazz, Rusija)

Gala koncert sudionika festivala

 

 

ROY YOUNG

Od Royevih toplih vokalnih intonacija osjećat ćete se ugodno, a tekstovi pjesama puni su pitanja neizbježnog značaja. On u svoje pjesme unosi emocije i izvodi ih burno, ohrabruje nas, šalje na put u istraživanje vlastite duše. Roy Young, rođen na Jamajci, iskusio je mnogo toga prije nego što se pojavio u svom sjaju na pozornici. Ne znajući što ga čeka s roditeljima je migrirao u Veliku Britaniju u dobi od 13 godina. S 15 je napustio školu i pridružio se dvjema glazbenim skupinama i tada ostvario svoju prvu svjetsku turneju. Po povratku u London postao je traženim pjevačem. Nakon desetogodišnje suradnje s australskim producentima, zvijezda Roy Young zasvijetlio je i u rodnoj zemlji jazza i soula - Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov album Memphis izazvao je reakciju sličnu eksploziji! 

Roy nas tjera da gledamo na život drugim očima i ponovno ocijenimo nevjerojatne i jednostavne stvari oko nas. Pjeva o našoj sreći i o našoj boli kao da smo mu sami pričali o tome. 

 

Media: https://youtu.be/0s0isvClYiI

https://youtu.be/dMcc7w_T3LI

 

JELENA JOVOVIĆ

Rođena u Beogradu, nastupati je počela u dobi od šesnaest godina. Na glazbenom sveučilištu u Grazu studirala je s legendama između kojih se ističu Sheila Jordan, Mark Murphy i Andy Bey.

Savršena kontrola glasa i izvanredna glazbena kultura dopuštaju joj približavanje  različitim repertoarima s izuzetnom sposobnošću personificiranja interpretacije što je uspijevalo velikanima jazza iz prošlih vremena. Nadarena je izvanrednim zvukom koji, sljubljen s odličnim formulacijama i nevjerojatnom ritmičkom profinjenošću, omogućuje izvođenje najzahtjevnijih djela s neopisivom lakoćom i intenzitetom.

Jelena je jedna od istinskih pjevača, rođenih s rijetkim darom komunikacije s publikom, s osjećajem glazbe... Mark Murphy, Jazz Legend

Jelena je savršeni izvođač. Posjeduje sve odlike koje krase istinskog jazz performera. Sheila Jordan, Jazz Legend.

 

Media: https://youtu.be/1S4nleoImRU

 

MAXIM KOČETOV

Maxim svira pažljivo i senzualno u isto vrijeme. Svojom izvedbom vodi slušatelje na put kroz vrtlog zvukova koji se proteže od romantičnih i zamišljenih nota do kontrole vlastitih emocija i diskrecije, obavijen melodijskom glatkoćom... Čarolija koju posjeduje izvire iz gitare, instrumenta koji u povijesti svjetske glazbe zauzima jedno od najvažnijih mjesta, dok je jazz gitara najupečatljivija u području modernog jazza i fuzije.

Maxov pristup glazbi je pod snažnim utjecajem njegovih ukrajinskih korijena, srpskog okruženja, klasičnog jazza i modernog izričaja.

 

Media: https://youtu.be/3Lkz-Ic9dJA

 

ETNO JAZZ ANSAMBL "ORLAN"

Međunarodno priznati ruski saksofonist Oleg Kireyev predstavlja svoj izvanredan projekt "Orlan" – melting pot jazz i etno izričaja. Dinamična fuzija grlenog pjevanja Kireyeva sljubljena sa zvukovima saksofona i bubnjeva predstavlja najsuvremeniju ilustraciju jedinstvene snage i dosega umjetnika čija radoznalost u kreativnim perspektivama ne poznaje granice. Kao što glazba širi svoja krila diljem planete, tako ovaj znatiželjni umjetnik filtrira estetiku zvuka kroz svoju kulturu i tradiciju i stvara nove melodije. U ovom slučaju Oleg publici donosi bogato naslijeđe Republike Baškirije spojeno s jazz notama.

Inspiriran saksofonistima Colemanom Hawkinsom i Dexterom Gordonom, stvara nova djela, uvijek tražeći svoj put, svoj vlastiti zvuk koji ga je zbog svoje multikulturalnosti odveo daleko i široko, od Baškirije i grada Ufe iz kojeg dolazi, do mnogih odredišta diljem svijeta.

 

Media: https://youtu.be/c84-P93nE7E

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja