Zdenka Kovačiček na Regional Music Festivalu

Zdenka Kovačiček na Regional Music Festivalu
Datum objave:
29.08.2016.

Glazbeni festival „Regional 2016“ nastavlja se završnim koncertima tria legendarne pjevačice Zdenke Kovačiček početkom rujna i to nastupima u Rabu (park Dorka, 20.00h) 6.rujna i u Loparu (TN San Marino, 20:30h) 7.rujna. U novoformiranog triju Zdenke Kovačiček uz Zdenku još nastupaju Jurica Hotko (klavir) i Lovro Šicel (gitara), a program uz Zdenkine hitove čini niz jazz i rock standarda. Na oba koncerta ulaz je slobodan.

Jurica Hotko, osnivač Greenhouse blues banda, i Lovro Šicel koji je stalni član banda od 2013., osmeročlanog blues sastava sa brass sekcijom koju čine puhači iz Big Band HRT-a, sa bandom su nastupili na svim važnijim blues i jazz festivalima na ovim prostorima.
Izdvajamo Jazz sabor i Century of Blues te nastupe na Jazz is Back festivalu u Grožnjanu, gdje su uvijek bili dobrodošli gosti velikog prijatelja banda, Boška Petrovića,
Osim blues standarda, band piše i autorske pjesme čije aranžmane potpisuju mnoga značajna imena hrvatske glazbene scene, poput Ante Gela, Andreasa Marinella, Mirona Hausera, Antonija Gečeka i Zvonimira Bajevića.
U novijem razdoblju započeli su suradnju sa Zdenkom Kovačiček, koja je rezultirala nastupima na Rovinj spring Jazz festivalu, Jazz is Back! festivalu u Grožnjanu te Umag-o Summer manifestaciji u Umagu.
 Zdenka i band su se na obostrano zadovoljstvo pokazali kao dobitna kombinacija, a nastupi se sastoje od repertoara Janis Joplin, jazz standarda u big bandovskim aranžmanima te Zdenkinih poznatih pjesama poput "Žena za sva vremena", a iz pepela su izašle i neke stare pjesme, poput "Malog crnog brata", koji se trenutno prodaje u LP izdanju po cijelome svijetu.

U sklopu glazbenog festivala, u produkciji BJ Promotions - Dramalj, od 24. srpnja u Novom Vinodolskom, Opatiji i Crikvenici do sad je od 5 različitih umjetnika izvedeno 10 koncerata. „Regional 2016“ se realizira u suradnji sa Centrima za kulturu Novog Vinodolskog i Lopara, Pučkim otvorenim učilištem Rab i Old School's Pubom iz Opatije, a sve uz potporu Ministarstva kulture, Primorsko- goranske županije i hotelske tvrtke „Jadran d.d.“ iz Crikvenice.

 

Do sad su nastupili:

Zdenka Kovačiček (voc.) & Branimir Bogunović- Pif (gitara)- jazz& jazzie
- četvrtak, 28.07., Crikvenica, atrij hotela „Kaštel“
- petak, 29.07., Novi Vinodolski, Srićina kuća


Dražen Franolić (oud) & Kamenko Ćulap (perc.) - ethno jazz
- četvrtak, 04.08., Crikvenica, atrij hotela „Kaštel“
- petak, 05.08., Opatija, Old School's Pub

David Savčić Trio „Flamenco Fusion“
- ponedjeljak, 08.08., Crikvenica, atrij hotela „Kaštel“
- utorak, 09.08., Novi Vinodolski, Srićina kuća

Gabor Lesko (gitara, Italija)
- utorak, 16.08., Crikvenica, atrij hotela „Kaštel“
- ponedjeljak, 22.08., Novi Vinodolski, Srićina kuća

Program je realiziran u suradnji sa Centrima za kulturu Novog Vinodolskog i Lopara, Old School's Pubom iz Opatije, a sve uz potporu Primorsko- goranske županije i hotelske tvrtke „Jadran d.d.“ iz Crikvenice.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja