Zdenka Kovačiček Trio nastupa na Regional Music Festivalu

Zdenka Kovačiček Trio nastupa na Regional Music Festivalu
Datum objave:
01.09.2016.

Glazbeni festival „Regional 2016“ zaključuje se koncertima trija legendarne pjevačice Zdenke Kovačiček početkom rujna i to nastupima u Rabu (park Dorka, 20.00h) 6. rujna i u Loparu (TN San Marino, 20:30h) 7. rujna. U novoformiranom triju Zdenke Kovačiček uz nju još nastupaju Jurica Hotko (klavir) i Lovro Šicel (gitara). Na oba koncerta ulaz je slobodan.

Jurica Hotko, osnivač Greenhouse Blues Banda, i Lovro Šicel koji je od 2013. stalni član tog  osmeročlanog blues sastava sa brass sekcijom Big Banda HRT-a, s bandom su nastupili na svim važnijim blues i jazz festivalima u Hrvatskoj. Izdvajamo Jazz sabor i Century of Blues, te nastupe na Jazz is Back festivalu u Grožnjanu, gdje su uvijek bili dobrodošli gosti velikog prijatelja banda, Boška Petrovića. 

Suradnja sa Zdenkom Kovačiček je rezultirala nastupima na Rovinj Spring Jazz festivalu, Jazz is Back! festivalu u Grožnjanu, te Umag-o Summer manifestaciji u Umagu, pa je novoosnovani Zdenka Kovačiček Trio logičan komorni nastavak te suradnje.


Program trija se sastoji od repertoara Janis Joplin, happy jazz i rock standarda, te Zdenkinih poznatih pjesama poput "Žena za sva vremena", „Zbog jedne davne melodije“, a i nekih nedavno iz pepela uskrsnulih starih pjesama, poput "Malog crnog brata".

 

U sklopu glazbenog festivala, u produkciji BJ Promotions - Dramalj, od 24. srpnja u Novom Vinodolskom, Opatiji i Crikvenici do sad je od 5 različitih umjetnika izvedeno 10 koncerata. „Regional 2016“ se realizira u suradnji sa Centrima za kulturu Novog Vinodolskog i Lopara, Pučkim otvorenim učilištem Rab i Old School's Pubom iz Opatije, a sve uz potporu Ministarstva kulture, Primorsko- goranske županije i hotelske tvrtke „Jadran d.d.“ iz Crikvenice.

 

http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=71769

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja