Objavljen program za Jazz.hr/jesen

Objavljen program za Jazz.hr/jesen
Datum objave:
28.09.2016.

Jazz.hr/jesen 2016 (20. - 22. 10. 2016.)

Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu

Koncertna dvorana Blagoje Bersa

Početak u 20 sati

 

 

četvrtak, 20. 10. 2016.

Justin Kauflin Trio

Justin Kauflin - glasovir / piano

Thomas Fonnesbaek - kontrabas / bass

Billy Williams - bubnjevi / drums

 

Nakon što je zadivio Quincyja Jonesa, pijanist Justin Kauflin djeluje pod velikanovim okriljem oduševljavajući ljubitelje jazza diljem svijeta.

 

 

petak, 21. 10. 2016.

Vesna Pisarović - Naša velika pjesmarica
Vesna Pisarovic - vokal / vocal
Greg Cohen - kontrabas / bass
Giorgio Pacorig - glasovir / piano
Zeno de Rossi - bubnjevi / drums

Novi projekt Vesne Pisarović donosi kreativan odnos prema prošlosti - minuciozan postupak dekonstrukcije popularnih pjesama koje tumači jezikom suvremenog jazza.

 

subota, 22. 10. 2016.

Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio

Pawel Kaczmarczyk - glasovir / piano
Jakub Dworak - kontrabas / double bass
Dawid Fortuna - bubnjevi / drums

 

Audiofeeling Trio istražuje nove zvukovne mogućnosti i izvodi profinjenu, suvremenu jazz glazbu koja se napaja na lijepim slavenskim melodijama.

 

Ovaj koncert organiziran je uz pomoć Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Popratni program:

 

20. do 22. 10. 2016., predvorje Muzičke akademije sveučilišta u Zagrebu

Izložba grafičkog dizajnera i slikara Borisa Bućana: Portreti jazz glazbenika

Otvorenje 20. 10. u 19:30

 

četvrtak, 20. 10. 2016. u 11 sati - Muzička akademija u Zagrebu, soba 438, 4 kat

Glazbena radionica Justina Kauflina

U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži - Jazz Lab radionice

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Cijena ulaznice za koncert 20. 10. iznosi 100 kn, a za koncerte 21. i 22. 10. – 70 kn. Učenicima, studentima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom i članovima Jazz kluba Zagreb odobravamo 20% popusta. Cijena paketa ulaznica za sva tri koncerta iznosi 192 kn. Ulaznice nabavite na blagajni Muzičke akademije, Trg Maršala Tita 12, subotom od 11 do 13 sati te 2 sata prije početka koncerta ili na ovlaštenim prodajnim mjestima i web portalu tvrtke www.ulaznice.hr

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Justin Kauflin

Justin Kauflin se kao četverogodišnjak počeo baviti glazbom pohađajući satove violine koju je učio svirati Suzuki metodom, da bi se nekoliko godina kasnije posvetio klaviru. Već kao petnaestogodišnjak počeo je profesionalno nastupati. Nakon deset godina učenja klasične violine i klavira, kao srednjoškolac je odlučio svirati jazz klavir i odmah je osvojio kritičare i publiku. Veer Magazine ga je 2011. proglasio jazz umjetnikom godine. Kauflinov odnos s mentorom, legendarnim trubačem Clarkom Terryjem, u čijem je sastavu svirao, ovjekovječen je u višestruko nagrađivanom dokumentarnom filmu “Keep On Keepin' On”. Zahvaljujući prijateljstvu s Terryjem, zapazio ga je slavni Quincy Jones koji je bio oduševljen njegovim sviranjem i izrazio želju da postane Kauflinov menadžer. Nakon što su potpisali ugovor Kauflin je 2013. i 2014. bio dio Quincy Jones' World Tours, a Jones ga zastupa i predstavlja diljem svijeta te producira njegove albume. Producirao je i njegov novi CD “Dedication” koji će Kauflin sa svojim triom promovirati na zagrebačkom koncertu. Na tom je albumu demonstrirao sklonost prema post bopu, sjajnu tehniku, pristup koji podsjeća na vokalni, te maštovitost i osjećajnost.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vesna Pisarović

Nakon dugogodišnje istaknute karijere na području pop glazbe, renomirana se hrvatska pjevačica Vesna Pisarović 2006. odlučila za radikalan zaokret upisujući studij jazz pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Magisterij iz glazbene izvedbe ostvarila je na prestižnoj Guildhall School of Music and Drama u Londonu. Trenutno živi i radi u Berlinu. Njezin novi projekt “Naša velika pjesmarica” ironičan je osvrt na naslijeđe bivšejugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 1950-ih do 1970-ih. Srcedrapateljske balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana - Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije: ogoljujući ih i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljujući u ekscentričnu glazbenu montažu. U tom smislu, umjesto nostalgijske čežnje za starim, ono što nam još jedan plod Vesninog zaokreta jazzu pruža zapravo je iznimno kreativan odnos prema prošlosti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Paweł Kaczmarczyk Audiofeeling Trio

Tijekom karijere poljski je pijanist, aranžer, skladatelj i vođa sastava Paweł Kaczmarczyk primio mnogobrojna priznanja i nagrade. Između ostalih, dobitnik je nagrade Gazeta Wyborcza's Cultural Flights, u kategoriji najboljeg umjetnika 2009. te nagrade Jazz Music Lovers' Grand Prix (Jazz Oscara) kao najbolji umjetnik godine i autor najboljeg albuma. Album “Complexity in Simplicity” njegova Audiofeeling Banda, koji je objavila prestižna diskografska kuća ACT Music, otvorio mu je vrata prema uspješnoj međunarodnoj pijanističkoj karijeri. CD je proglašen albumom godine, a Kaczmarczyk pijanistom godine. Surađivao je s mnogim svjetski poznatim umjetnicima kao što su Lee Konitz, Jon Christensen, Mino Cinelu, Zbigniew Namysłowski, Poogie Bell, Eivind Aarset, Arild Andersen i Theodosii Spassov. Aktivan je u svim dijelovima svijeta, uključujući Europu, SAD, Indiju, Afriku, Aziju i Arapski poluotok. Kaczmarczyk s Audiofeeling Triom izvodi profinjenu, suvremenu glazbu koja se napaja na lijepim slavenskim melodijama. Trio istražuje nove zvukovne mogućnosti, spaja DJ pristup s akustičnim glazbalima, nove trendove s tradicijom, ostvarujući sjajnu ravnotežu moći.

 

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja