Sinatra Trio Project nastupa na Botelu Marina u Rijeci

Sinatra Trio Project nastupa na Botelu Marina u Rijeci
Datum objave:
30.09.2016.

Bojan Aleksovski sa 16 godina se u Rijeci prijavljuje na audiciju prve sezone Hrvatskog idola i ulazi u top 50.
2008. godine Bojan se upisuje u školu pjevanja Vocal Studio Maraton u Rijeci pod vodstvom Olje Dešića. Nakon vrlo pozitivnih reakcija publike na njegov prvi javni nastup u HKD-u Sušak pozvan je i da predstavlja makedonsku manjinu na 12. Etno smotri u Rijeci. Tijekom 2009. godine Bojan surađuje sa jednim od najvećih makedonskih tekstopisaca Ognenom Nedelkovskim i glazbenim producentom i aranžerom Robertom Bilbilovim te snima svoj prvi single koji vrlo brzo postaje veliki hit u Makedoniji. To ljeto debitira na festivalu "Ohrid fest" i osvaja nagradu za najboljeg debitanta. U listopadu 2009. upisuje se na privatnu glazbenu akademiju ESRA u Skopju, smjer vokalna interpretacija. U studenome nastupa na festivalu "Makfest". U veljači 2010. pojavljuje se na Makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije "Skopje Fest". Svoju prvu priliku za predstavljanje široj hrvatskoj publici napokon dobiva u rujnu 2010. kada debitira na Požeškom festivalu "Zlatne žice Slavonije". Po završetku festivala Bojan objavljuje svoj debi album koji sadrži dva cd-a sa po devet pjesama: makedonski "Se što sakaš ti" i hrvatski "Sve što želiš ti". Nakon prvoga albuma Bojan radi zaokret u svojoj glazbenoj karijeri i oko sebe okuplja ekipu autora iz Rijeke među kojima su autorica glazbe Ines Prajo, autorica tekstova Arijana Kunštek i aranžer Ivan Popeskić. Uz njihovu pomoć okreće se novim glazbenim žanrovima, a to su jazz i swing jer su na njega najveći utjecaj imali upravo legendarni Frank Sinatra, Dean Martin i Tony Bennett. U lipnju 2011. izdaje novu pjesmu "Divan dan". Pjesma u kratkom roku postiže veliki uspjeh i počinje se vrtiti i zauzimati prva mjesta na top listama radijskih postaja diljem Hrvatske od kojih je najveći uspjeh tri uzastopna tjedna na 1. mjestu Nacionalne top liste Hrvatskog Radia 2.

Akademski pijanist David Baumgarten, studirao je klavir na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirkovic u Lovranu, te diplomirao na Muzičkoj akademiji Zagreb, sve kao student čuvene Marine Ambokadze (mentorica proslavljenoga Ive Pogorelića i posljednja živuća predstavnica rijetke klavirske škole Liszt-Silotti). Sa solističkim recitalima nastupio je u KD V. Lisinski, kao solista sa Puhačkim orkestrom slovenske vojske, na brojnim festivalima klasične glazbe na Jadranu kao i na hrvatskim jazz festivalima, a trenutno predaje klavir u glazbenoj školi te je član ansambla The Mystic rose.


Edin Botić svestrani je bubnjar riječke glazbene scene. Djelovao je u mnogim riječkim sastavima različitog glazbenog izričaja od kojih vrijedi spomenuti Atmospheric i muzički kolektiv "Japanski premijeri". Trenutačno je član sastava mEmenTo, The Mystic Rose Ensemble te Aleksovski & Baumgarten Sinatra Trio Project.. Glazbenu izobrazbu stekao je uglavnom kroz privatne satove i jazz radionice (Sarajevo Jazz Fest Workshop, Rijeka jazz seminar 2010.). Od značajnijih nastupa mogu se izdvojiti: Festival Labin Jazz Republika, Ljeto na Gradini, Liburnija jazz festival.

Izvode se najveći hitovi legendi jazza i swinga kao što su Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett, Ray Charles, Paul Anka, Louis Armstrong, Nat King Cole, Frankie Valli, Michael Bouble, Bobby Darin.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja