All Included i G.A.P. u KSET-u

All Included i G.A.P. u KSET-u
Datum objave:
19.10.2016.

ZEZ: All Included (SE/NO) + G.A.P. Quartet (ZG)

 

            All Included su skandinavski jazz kvintet novijeg kova, inspiriran free bop glazbom, ali ipak vjeran tradiciji akustične free jazz estetike. I ovaj sastav sačinjen je od vrsnih glazbenika koji su se već višestruko iskazali u bendovima poput Fire!, Trespass Trio, The Thing, The Angles, Goran Kajfes Subtropic Arkestra itd. U srijedu 26.10. u organizaciji ZEZ-a održat će koncert u KSET-u za sve ljubitelje ekspresivne improvizirane glazbe.

Predvođena iskusnim saksofonistom Martinom Küchenom, ova avangardna petorka dobiva sve više zaslužene pažnje već nakon prvog albuma znakovitog naslova Reincarnation of a Free Bird, izdanog za Stone Floor Records. Album očituje brojne utjecaje, od Charlesa Mingusa do Alberta Aylera te njeguje posvećenost sirovom, akustičnom i slobodnom jazz zvuku. Za veći dio kompozicija na albumu upravo je zaslužan Küchen, kao i za njegovu političku obojanost. Snaga njegovih emocionalno nabijenih solo dionica na alt saksofonu u protuteži je s kvalitetnim ritam dijelom (Jon Rune Strøm na kontrabasu i Tollef Østvang na bubnjevima) te puhačkim odjekom Thomasa Johanssona na trubi i Matsa Äleklinta na trombonu. Uigrani i strastveni, dio snage njihove izvedbe leži i u njihovoj višestrukoj suradnji na eksperimentalnoj glazbenoj sceni i prije oformljenja samog All Included kvinteta. Ista snaga ukazuje se i na recentnijem albumu Satan in Plain Clothes (Clean Feed, 2015) koji je također zaradio široke pohvale. Njihova glazba je kombinacija slobodne improvizacije i kompozicije, a posebna emocionalna posvećenost koju dovode u tu jednadžbu garantira još jedan izvrstan jazz koncert u sklopu Zavoda za eksperimentalni zvuk.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 45kn od četvrtka 20.10.,  na ulazu karta će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se u 21h.

"This rugged Swedish-Norwegian quintet represents an exciting explosion of progressive jazz coming out of Scandinavia." - DownBeat Magazine

Modern free jazz with open forms in which lyricism and personal voices floats in and out constantly”. – Soundofmusic

 

Live

 

G.A.P. Quartet (Il Gruppo delle Azioni Preogressive) pred nešto su godina bili česti gosti KSET-ove pozornice kao jedni od prvih predstavnika domaće i autorske improvizirane free jazz glazbe te stoga u godini u kojoj slave 20 godina postojanja, zaslužuju ponovno nastupiti na njoj. Iza njih su dva albuma, Konture Dinida (1998.) GAP plays the most requested songs (2002.), oba u izdanju Earwing/Anubis Records-a te niz nastupa po Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Mađarskoj. Na nekim koncertima su svirali sessione s Belom Mariasem, Anthonyem Colemanom, Charles Gayleom i Daniele d'Agarom. Od suradnji bi valjalo istaknuti i GAP-ovo ovogodišnje gostovanje na skladbi "Struggle" američkog reggae/hop izvođača Johnny Soloa.

 

Bandcamp

Facebook

Soundcloud

 

Zavod za eksperimentalni zvuk ovom prilikom želi zahvaliti sljedećima na podršci:

 

24sata.hr

Balkanrock.com

CFSN

Dirty Old Shop

Entrio.hr

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fashion.hr

Hrvatska televizija

Hrvatski radio

Hrvatsko drušvo skladatelja

jazz.hr

Jazzin.rs

Jazz Connections

Jutarnji List

Kulturpunkt

Kuns & Liebe Frequency Machine (KLFM)

Klubskascena.hr

Kultivator

Lake Note

Muzika.hr

mtv.com.hr

Nacional

Never2muchinfo.com

Percl Art Akt

Perun.hr

Potlista

Radio 101

Radio 808

Radio Student

Raveologija.com

Ravno Do Dna

Reggae.hr

Remixpress.com

Rolling Stone

Saints Hills Winery

Slušna Obmana

SoundGuardian.com

SoundReport

Spotdepo.hr

Subsite

TPortal.hr

Terapija.net

Trip To Zion Vjs

Udruga JAZZart

UESmag.com

Vrijeme za jazz

Z1 Televizija

Zagreb Jazz Appreciation Month (ZG JAM)

Žedno Uho

Živa Muzika

Wall.hr


 

Jesen 2016.

7. ZEZ Ciklus

 

4.10. Group A + Pinealis Glandula

5.10. Heather Leigh

26.10. All Included + G.A.P. Quartet

17.11. Sun Araw

 

KSET, 2016.

 


 

 

                                                              

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja