Održan festival Jazz.hr/jesen

Održan festival Jazz.hr/jesen
Datum objave:
24.10.2016.

U četvrtak, 20. listopada započeo je 26. po redu festival Jazz.hr/jesen koji, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, tradicionalno okuplja i domaćoj publici predstavlja ponajbolja jazz imena današnjice, kako ona dobro poznata, tako i zvijezde u usponu.

Iako je već dobro poznat ljubiteljima jazza u svijetu, pijanist Justin Kauflin, mladić koji je svojom muzikalnošću i besprijekornom sviračkom tehnikom oduševio i velikog Quincyja Jonesa, u Zagrebu se u četvrtak predstavio prvi put.

Uz Justina tu su još pouzdani i istraživanju sklon kontrabasist Thomas Fonnesbaek te izvrstan bubnjar Billy Williams koji je zadivio paletom boja što ih postiže na svom glazbalu.

Program koji je predstavio jazz standarde poput Sleeping Bee ili cover Beatlesovih Strawberry Fields , ali i Kauflinove skladbe, istaknuo je sve osobine njegova muziciranja: iznimnu muzikalnost, vrhunsku tehniku, vjeru u ono što radi i prije svega veliku ljubav prema glazbi.

Justin Kauflin Trio priuštio nam je vrhunski glazbeni događaj kojem je itekako vrijedilo nazočiti.

U petak je održan drugi koncert festivala Jazz.hr/jesen. Na koncertu je nastupila Vesna Pisarović  koja je predstavila obrade hitova popularnih šezdesetih i sedamdesetih godina.

Pratio ju je sastav uglednih jazz glazbenika: Greg Cohen na kontrabasu, Giorgio Pacorig na klaviru i Zeno de Rossi na bubnjevima, od kojih svakako najveće priznanje treba odati basistu Gregu Cohenu.

Nastupom odličnog poljskog trija Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio u subotu je završio je 26. po redu festival Jazz.hr/jesen. Odličnim koncertom mladih glazbenika okupljenih oko vrhunskog pijanista, skladatelja i aranžera koji niže nagrade i osvaja publiku na svim kontinentima, zaključen je festival koji se od ove godine održava u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji  u Zagrebu.

Sljedeći projekt Jazz.hr nastup je banda The Cookers 7.11. u ciklusu Jazz.hr! Ne propustite koncert koji obećava svirku sedmorice glazbenika čija svirka i biografije ne dopuštaju da ih se zaobiđe na kalendaru kulturnih događanja u Zagrebu ove jeseni.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja