Tamara Obrovac nakon zagrebačkog najavila i koncert u Osijeku

Tamara Obrovac nakon zagrebačkog najavila i koncert u Osijeku
Datum objave:
24.10.2016.

Nakon što je najavila svoj veliki obljetnički koncert u ZKM-u, Tamara Obrovac potvrdila je još jedan nastup i to u osječkom kinu Urania. 20 godina diskografske karijere istarska jazz diva sa svojim Transhistria ensembleom u Osijeku će proslaviti 25. studenog u 20 sati, dan prije zagrebačkog nastupa.

Povod za slavlje jest i izlazak njenog posljednjeg albuma „Canto amoroso“, čiju je vrhunsku kvalitetu prepoznala kritika i publika!

“Već dugo nisam održala koncert u lijepom Osijeku! Prošlo je devet godina otkad sam gostovala Hubertu von Goisernu…Veselim se stoga koncertu mog Transhistria ensemblea 25. studenog u kinu Urania jer će to biti energični samostalni koncert kojim obilježavamo i izlazak mojeg desetog albuma, “Canto Amoroso”. Pozvani ste svi koji volite uživati u glazbi, živili”, izjavila je Tamara, uvijek ispunjena pozitivnom energijom i nestrpljiva da stane pred osječku publiku i predstavi joj svoj recentni rad.

Osim obljetničkih nastupa u Osijeku i Zagrebu, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble imaju zakazane i europske koncerte u Austriji, Švicarskoj i Sloveniji, a nedavno su se vratili iz Litve gdje je njihova europska turneja i započela. Također, Tamara na proljeće planira posjetiti i Zadar i Split!

Iza sebe Tamara Obrovac ima 10 studijskih albuma; "Triade" (1996.), "Ulika" (1998.), „Transhistria" (2001.), „Sve pasiva" (2003.), "Daleko je" (2005.), „Črni kos” (2006.), “Neću više jazz kantati” (2009.), "Madirosa" (2011.), „Ulika revival" (2014.) i Canto amoroso” (2015.).

Evo što o njenom posljednjem albumu kaže portal muzika.hr:

“Glazbeno, riječ je o egzemplarnom etno-jazzu u kojem pjesme nikuda ne žure. Mnoge pjesme naizgled završe, da bi tek onda ansambl kojeg čine Uroš Rakovec (gitara, mandola), Fausto Beccalossi (harmonika), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi) krenuo u razradu teme na svojim instrumentima, obično jedan po jedan, a nerijetko im se pridruži i Tamara sa scatom. Dojam je organske, improvizirane glazbe u kojoj pjesme uzimaju svoje vrijeme da slobodno dišu, da se same razviju. „Samo ovaj kutak poznajem“,  pjeva Tamara u "Carisa", no za njen Transhistria ensemble granice ne postoje“.

Koncertnu atraktivnost Tamare Obrovac i njenog ansambla prepoznao je Gorizia jazz festival, koji je nakon njenog fenomenalnog nastupa u Italiji davne 1999. godine objavio sljedeće:

“Tamara Obrovac, izravna u svom odnosu s publikom, savršena gospodarica scenskog prostora, dokazala je da je pronašla i postigla veoma originalan stil u kojem se duboko poznavanje jazza savršeno spaja s ponovno otkrivenom kulturnom baštinom Istre“.

Ulaznice za osječki koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensemblea mogu se kupiti na blagajni kina Urania po cijeni od 90 kuna u pretprodaji i 110 kuna na dan koncerta. Požurite jer kapacitet kina nije velik, a te je večeri rezerviran za istinske ljubitelje jazza s tračcima etna.

 

TAMARA OBROVAC u novom singlu i spotu donosi tango na istarski!

Uoči svojih obljetničkih nastupa u Zagrebačkom kazalištu mladih 26. studenog i osječkom kinu Urania dan ranije, Tamara Obrovac  i njen Tranhistria ensemble predstavljaju spot za singl “Tango istrando” s aktualnog albuma “Canto Amoroso”.

Sam singl “Tango istrando” kratak je, dinamičan i razigran instrumental u kojem je i glas Tamare Obrovac u službi instrumenta. Melodiju za ovu reinterpretaciju tanga kroz prizmu Istre Tamara je, kako kaže, imala dosta dugo u glavi prije nego što ju je zajedno sa svojim sjajnim glazbenicima artikulirala u pjesmu.

Vrckavu i melodioznu skladbu prati i prikladan spot, sniman u maniri nijemih filmova prožetih vizualnim humorom, odnosno gegom.  Spot “Tango istrando” pogledajte na sljedećem linku:  https://www.youtube.com/watch?v=vVueT21KIfk

 „Spot je ležeran i veseo, a kadrovi su snimani u Istarskom narodnom kazalištu te na Pulskim ulicama i trgovima u pauzi između tonske probe i koncerta…Naša se vesela družina lijepo zabavljala tijekom snimanja pa vjerujem da ovaj sasvim nepretenciozan video uradak  lijepo ilustrira izreku da su glazbenici kao djeca“  izjavila je Tamara Obrovac.

Režiju i montažu spota potpisuje Don Bobo, a za snimanje su se pobrinuli Josip Pino Ružić i Roberto Ostoni.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja