25. JazzTime najavljuje
"Riječki Jazz Dan"

25. JazzTime najavljuje

Datum objave:
30.10.2016.

Jubilarni, 25. međunarodni festival JazzTime Rijeka najavljuje "Riječki Jazz Dan" na Botelu Marina 19. studenoga od 20 sati kao promociju novih originalnih jazz projekata raznovrsnih žanrova.

Kako i priliči slavljeničkom izdanju jednog od najdugovječnijih jazz festivala u Hrvatskoj i regiji, 25.JazzTime Rijeka posebnim će "Riječkim Jazz Danom", u subotu 19.studenoga na Botelu Marina od 20 sati, odati priznanje riječkoj jazz sceni.

Umjetnički direktor festivala, Damjan Grbac, o ovom događanju kaže: "„Riječkim Jazz Danom", kao završetkom jubilarnog izdanja festivala, želimo ukazati na veliki broj aktualnih glazbenih projekata u našem gradu. Autorskih izdanja je sve više, od onih koja stižu od novih, mladih, i što je važno napomenuti, školovanih jazz glazbenika, pa sve do izdanja provjerenih i priznatih jazzera. Valja spomenuti da je Rijeka, trenutno, vodeća u razvoju jazz scene upravo zbog niza novih originalnih projekata raznovrsnih žanrova.

Riječki Jazz Dan predstavlja dva projekta. Tu su mladi, novi i inovativni, Overnight Parking, a uz njih će nastupiti trio poznatog riječkog gitarista Brune Mičetića u sastavu Mičetić-Šercar-Veselinović koji će odsvirati kompozicije sa upravo objavljenog Mičetićevog albuma "Beauty of Your Soul".

Pozivamo sve ljubitelje jazza da nam se pridruže na Botelu Marina. Ulaz je slobodan, a nakon koncerta očekuje se vatreni jam session, uz druženje učesnika festivala i slavljeničku tortu!“

Gitarista Bruno Mičetić dobro je poznat hrvatskoj jazz publici. Ovaj svestrani glazbenik, koji se osim u jazzu uspješno snalazi u raznim glazbenim stilovima, na svom se prvom albumu "Phantoms Whisper" predstavio jazz standardima, a ovih dana objavljen mu je drugi album "Beauty of Your Soul".

"Počašćen sam pozivom da nastupim na "Riječkom Jazz Danu"", govori nam Bruno Mičetić. "U kombinaciji sa mojim prijateljima Bornom Šercarom i Lukom Veselinovićem odsvirati ćemo stvari sa mog albuma "Beauty of Your Soul" upravo objavljenog u izdanju Dallas Recordsa, na kojemu se predstavljam autorskim materijalom. Veselim se i najavljenom jam sessionu i pozivam moje Riječane da nam se pridruže 19.studenog na Botelu Marina."

Od jučer su u prodaji i ulaznice za 25.JazzTime Rijeka. U sistemu Entrio jednodnevne festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 70 kuna, dok cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 150 kuna.

25.JazzTime zahvaljuje na podršci Gradu Rijeci, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Primorsko goranskoj Županiji, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, Hrvatskoj Radio Televiziji, Botelu Marina, Novom listu, Radio Rijeci, Jazz.hr i Mixer.hr.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja