Tamara Obrovac gostuje 11. studenog na G • točki u Zagrebu

Tamara Obrovac gostuje 11. studenog na G • točki u Zagrebu
Datum objave:
09.11.2016.

Ovaj projekt organiziraju Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje. Riječ je o originalnom spoju live acta, talk showa, razgovora s gostima, literarne večeri te projekcija različitih vizualnih umjetnosti koji će svoju premijeru doživjeti ovog petka u 21 sat u foajeau kazališta Gavella.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koje osim glavnog programa čekaju i muzička intermezza jednog od najboljih mladih zagrebačkih bendova, Porto Morto.  Nakon službenog dijela programa večer se nastavlja uz DJ-a Snihu.

Istarska pjevačica, skladateljica i kantautorica Tamara Obrovac zajedno će s ostalim gostima večeri (stripaš i animator Marko Dješka te prozaist, pjesnik, novinar i kuhar Ivica Prtenjača) pružiti posjetiteljima jedan potpuno drukčiji, svježi doživljaj vlastitih umjetničkih djela, ali i osobnosti.

U razgovoru s Vladimirom Šagadinom, voditeljem programa prve G • točke, Tamara Obrovac pričat će o stvaranju glazbe, svom aktualnom albumu “Canto Amoroso”, Istri, skladanju za kazalište i film te narodnoj glazbi i umjetnosti.

Etno jazz diva koja iza sebe ima nekoliko diskografskih nagrada Porin u Gavellu dolazi u slavljeničkom raspoloženju. Naime, Tamara Obrovac točno dva tjedna nakon G • točke slavi 20 godina diskografske karijere i to nastupom u ZKM-u. Dan prije, 25.11., Tamara i njezin Transhistria ensemble nastupit će u osječkom kinu Urania.

Osim Gavelle i ZKM-a, Tamara će uskoro posjetiti još jedno kazalište, odnosno to će učiniti njezine skladbe za dramu “Ljudi od voska”, koja će biti praizvedena u zagrebačkom HNK 30. prosinca.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja