Tomislav Goluban pobjednik 8. hrvatskog blues natjecanja

Tomislav Goluban pobjednik 8. hrvatskog blues natjecanja
Datum objave:
09.11.2016.

Tomislav Goluban - usne harmonike, Krunoslav Zver – klavijature/truba, Hrvoje Funda – gitara, Dragutin Hojsak - bubnjevi, Vjekoslav Geček - bas gitara

 

    Dva tjedna nakon objavljivanja osmog studijskog albuma "Kaj Blues Etno", Tomislav Goluban je originalnim nastupom i autorskim pjesmama zaslužio naklonost stručnog žirija i time stekao pravo da još jednom Hrvatske blues snage predstavlja u Americi. Prvi put je u Memphis putovao 2009., temeljem pozivnice koju mu je uručio tadašnji predsjednik Blues fondacije, Jay Sieleman. Nakon tog iskustva, natjecanje s istim pravilima uspješno se organizira i u Hrvatskoj.
      Treća, youth kategorija nije natjecateljska nego revijalna i namijenjena je izvođačima koji još nisu napunili 21. godinu. Ove godine Hrvatske blues snage po drugi puta u Memphis šalju bend u youth kategoriji. Riječ je o sastavu Blue Crew koji je pod vodstvom Miroslava Dimića oformila i uvježbala Pop Rock škola iz Siska i njen ljetni blues kamp Lonjsko polje. S njima na Challenge putuje i dječji pedagog i glazbenik Boris Hrepić koji je 2011. godine s duetom Sunnysiders u solo/duo kategoriji bio prvi hrvatski izvođač koji je u Memphisu ušao u polufinale.    
      Na International Blues Challengeu se uobičajeno natječe oko 350 izvođača iz cijelog svijeta u dvije kategorije: solo/duo i band. Četvrtfinalne i polufinalne večeri održavaju se u  tridesetak klubova ulice Beale Street, a finale u dvorani Orpheum. Dan uoči natjecateljskih dana, rezerviran je za "International showcase" na kojem se predstavljaju izvođači stigli izvan SAD-a.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja