Igor Geržina predstavlja CD "Bucket List"

Igor Geržina predstavlja CD
Datum objave:
08.12.2016.

U kultnom zagrebačkom klubu najpoznatiji hrvatski saksofonist koncertno će promovirati svoj peti samostalni album "Bucket List"

Posebni glazbeni gosti su: saksofonistica Magdalena Chovancova i gitarist Robert Fertl, gitarist Elvis Stanić i trubač Josip Grah.
Nakon koncerta goste će zabavljati DJ Borivoj Vincetić.

Album "Bucket List" peti je samostalni studijski uradak ovog vrsnog autora i saksofonista, čija su prethodna dva albuma osvojila svjetsku smooth jazz scenu, a najnoviji Billboard singl "Eastern Magic" ft. Magdalena Chovancova ušao je na sve važnije američke smooth jazz top liste.

Na albumu se nalaze i kompozicije koje se već emitiraju na 4 kontinenta, uključivši najnoviji Billboard singl 'Eastern Magic' ft. Magdalena Chovancova te suradnje s Elvisom Stanićem, njemačkim gitaristiom Frank Folgmannom i specijalni duet s trubačem Josipom Grahom, vjernim pratiteljem Josipe Lisac.

Pred novim albumom velika su očekivanja s obzirom na veliki uspjeh dva prethodnika, albuma „Metropolis“ i „One Click World“ koji su se uvrstili među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni, a osvojili su i radijski eter na čak četiri kontinenta. O uspjehu Igora Geržine najbolje svjedoče brojni intervjui na američkim radio postajama i recenzije na portalima poput američkog Smooth Jazz Ride i britanskog Smooth Jazz Therapy.

Na albumu „Bucket List“ sudjeluje ukupno 16 renomiranih glazbenika (stranih i hrvatskih), od kojih smo većinu navikli slušati u pratećim sastavima najvećih hrvatskih zvijezda te u ansamblima TV emisija. Nove skladbe na albumu su energične s puno virtuoznih sola, baš kako se i očekuje od ovog virtuoza na saksofonu koji je povodom izlaska novog albuma izjavio:

„Lista želja je važna jer je važno imati želje i ciljeve u životu. Ja ih uvijek imam i to je proces koji nikad ne završava i koji je dobar, razlog zbog kojeg smo svi mi ovdje, da stvaramo i kreiramo. Lista želja se stalno križa i popunjava. Moj posao još nije gotov, tek sam krenuo. S prva dva albuma ostvario sam velike želje i puno toga se otvorilo, no neću vam otkriti svoj 'Bucket List', da ne narušim čaroliju... Uživajte u albumu i vidimo se na koncertu!“

Geržinu i soliste u Saxu će i ovaj put pratiti sjajna ekipa: klavijaturist Jurica Leikauff, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Dubravko Vorih i bubnjar Mario Klarić.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna u pretprodaji, odnosno 60 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni kluba Sax! u radno vrijeme kluba.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja