Amina Claudine Myers nastupa na Jazz.hr-u

Datum objave:
04.01.2017.

 

Jazz.hr 2016/2017

Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu - Koncertna dvorana Blagoje Bersa

petak, 3. 2. 2017. u 20 sati

 

Amina Claudine Myers Solo

Amina Claudine Myers - glasovir, vokal / piano, vocal

 

Ova svestrana pijanistica, orguljašica, pjevačica, skladateljica i aranžerka s jednakim žarom i sugestivnošću izvodi gospel i blues, kao i mainstream i free jazz.

 

Popratni program:

petak, 3. 2. 2017. u 11 sati - Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu, soba 439, 4 kat

Glazbena radionica Amine Claudine Myers

U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži - Jazz Lab radionice

 

Koncert i radionica organizirani su  uz pomoć Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, u povodu obilježavanja Black History Montha

 

Pijanistica, orguljašica, pjevačica, skladateljica i aranžerka Amina Claudine Myers je svestrana glazbenica. Osim kao jazz glazbenica, uvjerljiva je i u izvedbama bluesa i gospela. Kao djevojčica u crkvi je svirala glasovir i orgulje te je pjevala u zboru. Diplomirala je koncertnu glazbu i glazbenu pedagogiju te je svirala sa slavnim Sonnyjem Stittom i Geneom Ammonsom, a 1966. pridružila se pokretu AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians). Zahvaljujući djelovanju u tom okružju, usavršavala je skladateljsku i aranžersku vještinu, pa je 1969. napravila svoje prve snimke kao suradnica saksofonista Kalaparushe Mauricea McIntyrea. Godine 1976. preselila je u New York gdje je ostvarila suradnje s glasovitim jazzistima, među ostalima s Lesterom Bowiem, Muhalom Richardom Abramsom, Charliem Hadenom, Marian McPartland, Art Ensembleom of Chicago, Archiem Sheppom i Davidom Murrayom. Uspješna je skladateljica, piše djela za jazz sastave, ali i za komorne ansamble te razne druge sastave. Surađivala je s koreografima i ravnala simfonijskim orkestrima i zborovima. Diljem svijeta nastupa solo, vodi trio i kvartet te vlastite zborove i održava glazbene radionice.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja