Atma Mundi Ensemble nastupa u SC-u

Atma Mundi Ensemble nastupa u SC-u
Datum objave:
09.01.2017.

"Atma Mundi Ensemble" - koncertna promocija albuma "The Road to Skitacha"  

07.02.2017. u 21h, Polukružna dvorana Teatar &TD, Savska 25, Zagreb

"Atma Mundi Ensemble" (CRO-IT) + special guest
Zoran Majstorović - gitara, oud, ukulele, saz
Simone Serafini - kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi, udaraljke
Mirko Cisilino - truba
feat. special guest

Novi album "Atma Mundi Ensemble"-a naziva "The Road to Skitacha" sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran kod Stefana Ameria u poznatom studiju "Artesuono"(ECM recording studio) u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi "bandleadera" Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu "Waters and deserts"(Croatia Records 2014.) inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su afrička glazba, glazba dalekog istoka pa sve do istarske ljestvice, a uz članove ansambla na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške "L'accademie du Jazz de France".
"Atma Mundi Ensemble" zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa "Musica Jazz"; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba "1947" autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju "Sergio Endrigo - Momenti di jazz" može se naći i kao "bonus track" na albumu "The Road to Skitacha", a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.

Ulaz na koncert je slobodan uz "pay fair" opciju što znači da su posjetitelji pozvani da na ulazu/izlazu doniraju proizvoljan iznos čime će se financirati troškovi ovog sjajnog koncerta, a uz donaciju će biti moguće i nabaviti primjerak albuma "The Road to Skitacha".

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja