Predstavljanje prvog solističkog albuma Jurice Leikauffa

Predstavljanje prvog solističkog albuma Jurice Leikauffa
Datum objave:
18.01.2017.

U srijedu, 18. siječnja od 21 sat u zagrebačkom klubu Sax, Jurica Leikauff, fantastični klavijaturist Prljavog kazališta, Dine Dvornika i brojnih drugih sastava, održat će promociju svog sjajnog solističkog debija "Rush".

Riječ je o izdanju koje je u kratkom vremenu od objavljivanja kritika proglasila jednim od ponajboljih instrumentalnih albuma, hvaleći Leikauffove izuzetne instrumentalističke, kompozitorske, aranžerske i produkcijske vještine.

Na "Rushu", koji Leikauff opisuje kao glazbeni odgovor na suvremenu žurbu kojom smo svakodnevno okruženi, nalazi se 9 autorskih kompozicija u čijim se raznolikim žanrovskim jezicima njihov briljantni kompozitor snalazi s lakoćom svojstvenom samo najvrsnijim muzičarima.

Posebna vrijednost albuma je i vanserijska postava koju Leikauff s autoritetom predvodi, izvlačeći iz nje fantastične glazbene rezultate: na njemu se nalaze najuglednija imena ovdašnjeg jazza (Igor Geržina, Davor Doležal, Miron Hauser, Mario Bočić i drugi), a Leikauff je iznimnom vještinom uspio uklopiti i gudački kvartet.

Gostovanje znatnoga dijela ovih virtuoza potvrđeno je i u najavi promocije: uz navedene muzičare, najavljen je dolazak Nikole Jerkovića, Ivice Premelča, Arsena Ereša, Franciske Gluhak i brojnih drugih izvanrednih glazbenika koji su svojim izvedbama doprinijeli snimanju ovog posebnog izdanja.

Detalje o promociji možete pratiti na Facebook stranici eventa: https://www.facebook.com/events/732195310282946/

Album "Rush" moguće je kupiti po cijeni od 69 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=864541
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1179402924
Amazon: https://www.amazon.com/Rush-Leikauff/dp/B01MQNT23C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481892896&sr=8-1&keywords=rush+leikauff
Deezer: http://www.deezer.com/album/14634922

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja