Chui se vraća u Vinyl

Chui se vraća u Vinyl
Datum objave:
22.01.2017.

Ovaj put Chui će se premijerno u Hrvatskoj predstaviti s novom postavom u kojoj su, uz Tonija i Vojkana, bubnjar Ivan Levačić (mnogima znan iz ABOPa, Kriesa, Pridjeva te benda Natali Dizdar) i basist Konrad Lovrenčić (njegov kolega iz Kriesa te bas uzdanica Elementala, Tobogana i mnogih drugih bendova).

Dečki nam se upravo vraćaju nakon nastupa u Nizozemskoj na Eurosonic Noorderslag festivalu, najvećem showcase festivalu u Europi i premijerno će nam izvesti i nešto poptuno novog materijala kojeg spremaju za nadolazeći album.

Chui su mladi hrvatski band koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu.
Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock'n'roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.
2015. godine pak Chui objavljuje treći album Third Sun From The Stone koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj te je bio nominiram za diskografsku nagradu Porin. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, a posebno se pamti nastup na Inmusic festivalu pred prepunim hidden stageu.

Toni Starešinić – klavijature & elektronika
Vojkan Jocić – sax & elektronika
Ivan Levačić – bubnjevi
Konrad Lovrenčić – bas gitara

Ulaz: 40kn


soundcloud: https://soundcloud.com/chui-music�facebook: https://www.facebook.com/pages/Chui/227004590709887�youtube: https://www.youtube.com/user/ChuithebandTV/videos
web: http://beat-busters.com/chui

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja