Problemi na Zametu

Problemi na Zametu
Datum objave:
22.01.2017.

PROBLEMI je grupa muzičara koja svira muziku posve nalik na Jazz, Soul, Funk, Rock, Klasičnu, balet, operu i još mnogo toga.
Repertoar čine kompozicije članova benda i reinterpretacije manje ili više poznatih kompozicija drugih autora. Nepredvidljivi preokreti scenarija koncerata i živopisnost dinamike izvedbi svake stvari karakteristični su za ovaj mali, ali energičan i problematičan bend.

Članovi su poznati slušateljstvu i svirali su s vrlo poznatim muzičarima iz cijelog svijeta. Kako su, dakle, sami postali poznati, nema smisla nabrajati s kim su sve svirali ili tko je svirao s njima. Važno je da prekrasno i kreativno sviraju u ovom bendu. Za razliku od većine današnjih jazz grupa, koje sviraju za određen i uzak krug obožavatelja stila, Problemi sviraju za očuvanje muzike na životu i publiku koja je otvorena umom.
Drugim riječima, ovaj bend svira zanimljivo, slično onim jazz bendovima iz vremena o kojima slušamo legende kako su zabavljali, ponekad nasmijali ili rasplakali, tjerali na ples.

Luka Žužić - trombon
Mario Bočić - saksofon
Ivar Roban Križić - kontrabas
Kruno Levačić - bubnjevi

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja