Mimika Kolektiv u KSET-u

Mimika Kolektiv u KSET-u
Datum objave:
24.01.2017.

Sredinom veljače, u četvrtak 16.2., u KSET stiže kolektiv glazbenika alternativnog suvremenog jazza Mimika koji će vas oduševiti skladbama Maka Murtića.

Mimika je jedan od najaktivnijih londonskih orkestara suvremenog jazza i suvremene interpretacije folklorne glazbe kojeg sačinjavaju glazbenici iz cijeloga svijeta. Orkestar, koji vodi skladatelj i saksofonist Mak Murtić, izvodi Murtićevu originalnu glazbu organiziranu u obliku konceptualnih glazbenih suita u kojima se tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremena klasika i elektronika isprepliću s drugim glazbenim formama i plesom tvoreći jedinstvenu fuziju stilova.

Mimika orkestar do sada je izdao pet albuma, a u KSET-u će ovom prigodom uz sastav, kojeg sačinjavaju glazbenici primarno iz regije, predstaviti i svoj najnoviji glazbeno-scenski projekt "Divinities of the Earth and the Waters" / "Božanstva Vode i Zemlje" koji se bavi metaforičkim ljudskim stanjem, ljubavlju, gubitkom, mitovima i borbom na prostoru predindustrijskog Balkana. U dubljem smislu, kroz priču o pojedincu koja započinje na folklornom festivalu sličnom Pokladama i razvija se do njegove vlastite pogrebne ceremonije s utjecajima praslavenskih vjerovanja, povlačimo paralelu sa suvremenim svijetom, trenutnom fragmentacijom društva i individualnim osjećajima gdje je kraj tog festivala paralela sa smrti pojedinca i promjenom odnosno raspadom jedne drustvene ideologije. Te tri ideje (naivni festival, pogreb, socijalna struktura) se konstantno isprepliću.

https://www.facebook.com/makmurticensemble
http://mimikaorchestra.com/
https://soundcloud.com/mimikaorchestra

posljednji singl - FORGIVENESS DAY / DAN OPROSTA: https://www.youtube.com/watch?v=e9tn3j9ET2M

Diskografija:

Mimika - From Scratch to Structure (World Local Records, London, UK, 2012.)
Clapham Community Choir - Encounters (World Local Records, London, UK, 2014.)
Mimika - A Place Glowing a Brilliant Red (World Local Records, London, UK, 2015.)
Mak Murtić & Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije feat. Maja Rivić - Antarctica and Other Destinations (World Local Records, London, UK, 2015.- snimljeno u studiju Bajsicć u Zagrebu 2014.)
Septet Ad Libitum - Liburnia (51. Glazbena Tribina Opatija, 2015.)
Mimika - Divinities of the Earth and the Waters (uskoro)

Koncert počinje u 21:15, a karte je moguće nabaviti od ponedjeljka 23.1. u KSET-u (Unska 3) i dirty old EMPIRE * shop - label - festival - merchandise - booking (Tratinska 18) po cijeni od 30 kuna, dok će karte na ulazu koštati 40 kuna.

Dizajn: Martina Petric i Ana Pavičić

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja