Tamara Obrovac predstavlja TransAdriatic quartet

Tamara Obrovac predstavlja TransAdriatic quartet
Datum objave:
08.02.2017.

Tamara Obrovac na novim nastupima predstavlja TransAdriatic quartet!

Novi projekt svestrane istarske jazz glazbenice pod nazivom TransAdriatic quartet imat će u sljedećih nekoliko dana svoje premijerne scenske nastupe!

Glazbeni materijal koji je kvartet pripremio za sve jazz entuzijaste bit će predstavljen u Sloveniji nastupom u Kopru 11. veljače (Pokrajinski muzej), dok će koncerti u Hrvatskoj obuhvatiti Rovinj (MMC, 13. veljače) i Pulu (INK, 14. veljače).

TransAdriatic quartet sastav je koji uz dugogodišnje suradnike i prijatelje Tamaru Obrovac i bubnjara Krunoslava Levačića u svojim redovima ima i dva značajna predstavnika suvremene talijanske jazz scene – slavnog pijanista Stefana Battagliu te kontrabasista i violončelista Salvatorea Maiorea.

“Jedva čekam čuti kako će nove pjesme zazvučati u izvedbi ovih sjajnih glazbenika, a uvijek se veselim i koncertima, pogotovo pred domaćom publikom koju posebno volim", kaže Tamara o predstojećim nastupima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Inače, Stefano Battaglia i Salvatore Maiore snimili su velik broj ploča za svjetski priznate izdavačke kuće kao što su Universal te ECM Records, jednu od najznačajnijih etiketa po pitanju suvremene jazz glazbe.

Ovi sjajni glazbenici već su surađivali u legendarnom Stefano Battaglia triju, a sad će u sklopu TransAdriatic quarteta zajedno s Tamarom Obrovac i Krunom Levačićem predstaviti nove skladbe u kojima naša jazz diva, ostajući vjerna svom izričaju, spaja Istru i suvremeni jazz.

Osim na spomenutim koncertima, kvartet će svoj materijal predstaviti i 15. veljače na HRT-u, tijekom snimanja emisije „Garaža“ čije je emitiranje predviđeno za ožujak.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja