“Svijet jazza” - nova emisija na 3. programu HTV-a

“Svijet jazza” - nova emisija na 3. programu HTV-a
Datum objave:
20.02.2017.

SVIJET JAZZA

svakog drugog utorka na HTV3 u 21:00

“Svijet jazza” uskoro na trećem programu HRT-a

28. veljače na trećem programu Hrvatske radiotelevizije kreće emisija „Svijet jazza“. Prema jazzu nije nitko ravnodušan. Ljudi ga ili obožavaju ili ne mogu smisliti. Zašto je to tako? Od svih glazbenih žanrova jazz je najopterećeniji mitovima, predrasudama i etiketama, zbog čega ga se mnogi boje. “Svijet jazza” pokazati će da ne treba biti tako. Bit će to kronika glazbenih događanja, emisija koja će popularizirati jazz i prikazati ga kao ravnopravnog sudionika najšireg kulturnog života. Jazz ćemo otkrivati u blještavim koncertnim dvoranama i malim, zadimljenim klubovima, ali i kino dvoranama, galerijama, knjižarama. Aktualna zbivanja, novi albumi, novi sastavi, novi koncerti i obljetnice - jazz kao način života.

“Svijet jazza” fokusirat će se na teme: jazz na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, jazz art film, etno jazz - world ili naše, jazz šetnja Zagrebom, povratak vinila, festivalski jazz turizam, jazz klubovi – nekada, jazz svirke - danas, itd. Emisiju potpisuju suradnici i novinari Davor Hrvoj i Saša Drach i urednica Melanija Pović Jagarinec.

https://www.facebook.com/SvijetJazza/       

e-mail: jazzv@hrt.hr

 

SVIJET JAZZA: NA MUZIČKOJ AKADEMIJI

 prva epizoda u utorak, 28. veljače 2017. od 20:55

U prvoj emisiji Svijet jazza posjetili smo zagrebačku Muzičku akademiju.

Budući da kod nas godinama nije bilo sustavnog obrazovanja jazz glazbenika mnogi od njih su odlazili studirati jazz u inozemstvo. Niti jedna osnovna ni srednja muzička škola još uvijek ne nudi sustavno jazz obrazovanje, dok se, što šira javnost ne zna, jazz kod nas uči formalno – samo na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji gdje je profesor Saša Nestorović pokrenuo jazz modul koji čine četiri predmeta. Uz to uvježbao je akademski big bend koji je u prosincu održao izvrstan koncert u dvorani “Blagoja Bersa” prepunoj mlade i oduševljene jazz publike. Što o studiju misle polaznici zagrebačke akademije, što tamo uče, kako i zašto? Kakve su im perspektive? Zaključite iz emisije koja je na programu 28. veljače 2017.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja