Jazz orkestar HRT-a nastupa uz Michaela Abenea

Jazz orkestar HRT-a nastupa uz Michaela Abenea
Datum objave:
29.03.2017.

Koncert Jazz orkestra HRT-a iz Jazz ciklusa u srijedu, 5. travnja u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

U Jazz ciklus nam stiže višestruki dobitnik Grammya, pijanist, skladatelj, aranžer, producent i bandleader Michael Abene.

Ovaj istinski genij uz Jazz orkestar HRT-a predstavit će izbor djela koja su obilježila njegovu karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera.

Od samih početka svoje karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespiea do Lize Minelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album Digital Duke Mercera Ellingtona. Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin. 

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja