Atma Mundi Ensemble nastupa u Ex Librisu

Atma Mundi Ensemble nastupa u Ex Librisu
Datum objave:
29.03.2017.

Međunarodni dan jazz-a/International jazz day

Promocija knjige Saše Dracha “Priče o jazzu i drugi zapisi”, (Sandorf, 2016.) i koncert "Atma Mundi Ensemble" u antikvarijatu "Ex Libris"!

Kada:Nedjelja, 30.04.2017.
Gdje:Antikvarijat "Ex Libris", Riva Boduli 3b, Rijeka
Promocija knjige počinje u 19h dok je početak koncerta predviđen za 20h.
Ulaz je slobodan.

"Atma Mundi Ensemble" - "The Road to Skitacha" (Birdland Sounds, 2016.)

Zoran Majstorović - gitara, oud, ukulele, saz, kompozicije
Simone Serafini - kontrabas
Borko Rupena - bubnjevi, udaraljke
Mirko Cisilino - truba

Novi album "Atma Mundi Ensemble"-a naziva "The Road to Skitacha" sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran kod Stefana Ameria u poznatom studiju "Artesuono"(ECM recording studio) u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi "bandleadera" Zorana Majstorovića. Kompozicije su kao i na prethodnom albumu "Waters and deserts"(Croatia Records 2014.) inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta kao što su afrička glazba, glazba dalekog istoka pa sve do istarske ljestvice, a uz članove ansambla na albumu gostuju cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške "L'accademie du Jazz de France".
"Atma Mundi Ensemble" zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.Uz snimanje novog albuma tijekom 2015. i 2016. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa "Musica Jazz"; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba "1947" autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju "Sergio Endrigo - Momenti di jazz" može se naći i kao "bonus track" na albumu "The Road to Skitacha", a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.
Novi album bandleader Zorana Majstorovića očekuje se tijekom 2017-e, a radi se o trio albumu sa svjetski poznatim glazbenicima: na kontrabasu Reginald Veal(Herbie Hancock, Wayne Shorter, Wynton&Branford Marsalis, Ahmad Jamal, Cassandra Wilson, Diane Reeves…) i na bubnjevima James Weinstein(leader and sideman with Clarence "C" Sharpe, Ahmed Abdullah, Chris Cheek, Jeff Parker, Ben Monder, Oscar Noriega, Andrew D'Angelo…).

https://www.facebook.com/atmamundiensemble/

https://www.youtube.com/watch?v=MEhwR1V4XYk

Program je podržao Grad Rijeka - Odjel za Kulturu.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja