Tamara Obrovac Transhistria ensemble u Koprivnici

Tamara Obrovac Transhistria ensemble u Koprivnici
Datum objave:
10.04.2017.

 „TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA ENSEMBLE“ DOLAZI U KOPRIVNICU 20. travnja

 

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova, jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni, dolazi u koprivnički Domoljub 20. travnja sa svojim međunarodnim projektom

 

Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je svjetski izvođač. Prema  mišljenju njemačkog časopisa za jazz glazbu „Jazz Podium“, Tamara je jedna od vodećih etno-jazz pjevačica u Europi.

Prošle je godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić, od strane Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza. Do sada je osvojila i 8 nagrada Porin u kategorijama za najbolji album etno glazbe i za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Njen  iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 „World music Awards“  2004. godine - u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike, kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama  međunarodne kritike i publike.

Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna. 

Uz Tamaru će u Koprivnici nastupiti slovenski gitarist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi iz Italije, kontrabasist Žiga Golob, te Krunoslav Levačić na bubnjevima.

Koncert započinje u 19:30 sati, a ulaznice po cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti na blagajni Domoljuba (Starogradska 1, Koprivnica) radnim danom od 7:30-19:00 sati. Cijena ulaznice za učenike i studente je 20,00 kn.

 

 Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja