100 % ORGANIC CONCERT JOEA KAPLOWITZA

100 % ORGANIC CONCERT JOEA KAPLOWITZA
Datum objave:
11.05.2017.

100 % ORGANIC CONCERT JOEA KAPLOWITZA DONIO 100% ODLIČAN KONCERT

 

Zagreb, 11. svibnja 2017. – Svake godine Jazz Orkestar HRT-a daje priliku jednome od svojih članova da napravi  autorsku večer. Jučer se tako u dvorani  Gogona MSU-a dogodila 100% Organic Concert  - autorska večer  omiljenog  hrvatskog Amerikanca, cijenjenog i nagrađivanog  jazz pijanista, skladatelja i aranžera  Joea Kaplowitza. Koncert je bio  posvećen i izveden na njegovoj velikoj ljubavi - Hammond orguljama.      

„Moj prvi susret s Hammond orguljama? Bio sam u osnovnoj školi, treći razred, u Massachusettsu.  Moj učitelj engleskog koji je svirao klavir i koji je znao da i ja volim svirati klavir, došao je jedan dan i rekao  da moram vidjeti orgulje koje donosi za neku predstavu. Kada sam ulazio u školu, čuo sam neki poseban zvuk, posebnu  glazbu , vrlo dobru! Ušao sam u prostoriju i dogodila se  ljubav!“ – ispričao je  nakon koncerta Joe Kaplowitz. 

„Ponekad u glavi čujem zanimljivu melodiju, ponekad istražujem harmonijske progresije na klaviru i kad nađem one koje su mi najzanimljivije, nastavim se igrati s njima sve dok se ne pretvore u pjesmu, a ponekad kao da se spojim s nepresušnim izvorom kreativne energije za skladanje i u tim razdobljima nastaju moje najbolje skladbe.“ – rekao je Joe Kaplowitz. Upravo te, njegove najbolje skladbe, bile su na programu ovog koncerta. Njih sveukupno 11, žanrovski vrlo različih, od bluesa do plesnih funky , među njima i ove godine Porinom za najbolju jazz skladbu ovjenčana Donna Lee is Pissed Off  .

„Volim tu pjesmu najviše jer izaziva  najveću reakciju kod ljudi, jako im se sviđa,  a kada je to tako osjećam da se  mogu povezati istinski povezati s publikom. “ - rekao je Kalpowitz.

„Ja sam vrlo zadovoljan večerašnjim koncertom.  Svi su  jako dobro svirali. I orkestar i solisti, dali su zaista cijelog sebe. Dali su sto posto. I tako je i zvučalo. Baš lijepo iskustvo. „ – zaključio je Kaplowitz.

Inače, u posljednoj se skladbi jazzerima priključila i 11 – godišnja Lucija Kaplowitz pokazavši svoj talent u step plesu, a na koncert su iz SAD-a stigli i mama i tata Kaplowitz.

 Joe Kaplowitz je  prije dva dana dobio i prestižnu nagradu STATUS koju Hrvatska glazbena unija dodjeljuje  glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja