Promotivni koncert banda Sunday Stories

Promotivni koncert banda Sunday Stories
Datum objave:
18.05.2017.

Band Sunday Stories organizuje svečanu promociju svog prvog istoimenog albuma u subotu u 15:00 časova u sarajevskom Clubu Monument. Band je stacioniran u Sarajevu ali članovi su, kako kažu, pripadnici svih jugoslavenskih naroda. Objavom albuma, Sunday Stories donosi novi žanr- Punk Jazz, koji do sada nije bio zastupljen u BiH i regiji. Album je izdat u okviru Muzičke produkcije BHRT, uz saradnju sa producentom Damirom Arslanagićem. Članovi su: Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Zlatan Begić i Valentin Šeremet.  Ovom prilikom Sunday Stories će promovirati i svoj novi video spot za single pod nazivom: My Man is  a Dick, te premijerno izvesti i koncert autorskih numera.

Prije samog albuma objavljena su dva singla. U ožujku 2016. objavljena je pjesma ironičnog naziva "Bajka", koja obara rekorde gledanosti Jazz/Blues balade nastale u BiH. Na ljeto 2016. umjetnica Anni Matilla dolazi iz Finske kako bi s bandom ostvarila suradnju te zajedno snimaju pjesmu pod nazivom "About a Boy" koja također ima zavidan broj slušatelja te pregleda kako na Youtube-u tako i na ostalim društvenim mrežama. Snimljena je uživo na prelijepoj Sarajevskoj tvrđavi, 1 MIC 1 TAKE.

Sunday Stories je ambasador fondacije "Playing for Change" ispred BiH u sklopu kojeg su dvije godine za redom organizirali dobrotvorne koncerte (2015. i 2016. godine) u Sarajevu, te su se nedavno vratili i sa posljenje turneje kojom prilikom su svirali koncerte u Sloveniji i Srbiji.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja