17. Liburnia Jazz Festival

17. Liburnia Jazz Festival
Datum objave:
09.06.2017.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 08.06. na Ljetnoj pozornici predstavljen je cjelokupan program ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala.

Uz jazz budnice i večernje koncerte na terasama hotela s pogledom na more, te domaće i svjetske zvijezde jazza, Liburnia Jazz će ove godine predstaviti i najnoviju liniju gitara u Yamaha Showroomu i dugoočekivani master workshop Elvisa Stanića.

Festival će u petak, 07.07. na Velikoj sceni Ljetne pozornice otvoriti Richard Bona Mandekan Cubano.

Bona je na Liburnia Jazz Festivalu nastupio 2006. i taj su koncert novinari proglasili koncertom godine u Hrvatskoj. Nakon jedanaest godina, krajnje je vrijeme da ga ponovno čujemo u Opatiji. O Richardu Boni poznavatelji govore kao o jednom od najvećih svjetskih glazbenih otkrića. On je apsolutni majstor svoje umjetnosti, melodičar rijetke elegancije i senzibilnosti, uzbudljiv pjevač i član ekskluzivnog kluba «najboljih basista svijeta». Novinari ga opisuju samo jednom riječju: dragulj, a mi smo ponosni što smo taj dragulj uspjeli ugraditi u krunu ovogodišnjeg Festivala.

Kao uvod u ovogodišnji Liburnia Jazz Festival, mladi će se glazbenici Umjetničke glazbene škole M.B. Rašan iz Labina istoga dana na Maloj ljetnoj pozornici predstaviti na koncertu pod nazivom Na mladima jazz ostaje.

Subotu, 08. 07. započinjemo jazz budnicama u 11:00 h na opatijskoj tržnici sviraju Jed Becker Blues Band, a na terasi hotela Kvarner na jazz doručku će nastupiti Mel & Ben.

U 20 h Big Band Samobor svira na terasi hotela Palace, a u 21.30h Ljetnu pozornicu će zapaliti Cubismo.

U nedjelju, 09.07. u KTC će od 11:00 -18:00 biti postavljen YAMAHA SHOWROOM sa selekcijom Yamahinih jedinstvenih REVSTAR električnih gitara i THR hibridnih lampaških pojačala, a Elvis Stanić će u 11:00 h održati gitarski master workshop.  U 21:00 h na terasi Kvarnera nastupa Elvis Stanić Group koji će i zatvoriti ovogodišnje izdanje Liburnia Jazz Festivala.

EAT ∙ SLEEP ∙ JAZZ ∙ REPEAT

Liburnia Jazz / www.liburniajazz.hr / info@liburniajazz.hr / +385 91 20 11 531

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja