Bruno Mičetić u Lisinskom

Bruno Mičetić u Lisinskom
Datum objave:
17.06.2017.

Za one koji ne znaju, Bruno Mičetić vjerojatno je najveći domaći heavy rocker među jazzerima te najveći jazzer među heavy rockerima.

To je isti čovjek koji vodi riječki hard rock kvintet Keops i koji takav glazbeni izričaj kirurški precizno odvaja od bavljenja jazzom. Istina, sve što on radi sigurno je utemeljeno na velikoj posvećenosti, iznimnoj ljubavi, glazbenom sazrijevanju i što je najvažnije - cjeloživotnom učenju, no ipak se čini kako tek jazz vode otkrivaju njegov potpuni talent. Nježan, fluidan, prozračan, produhovljen – osjeća se „Beauty Of Your Soul“ – tim je riječima Davor Hrvoj opisao novo studijsko izdanje riječkog gitarista i instumentalista Brune Mičetića i njegova Tria koji je krajem listopada 2016. izašao u nakladi Dallas Recordsa.

„Beauty Of Your Soul“ drugi je studijski album Bruno Mičetić Tria, objavljen uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i upravo taj album Mičetić će izvesti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na koncertu na kojem će se Mičetić predstaviti u punom sastavu moći ćete čuti upravo ono o čemu kritike pišu, produhovljenost , fluidnost te prozračnost ispunjenu iskrenim i spontanim emocijama kojima nas hrani Jazz Glazba. Na albumu su ostvarene brojne suradnje s istaknutim jazz glazbenicima kao što su Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović i Vojkan Jocić, a cijeli je album prošao kroz spretne i znalačke ruke producenta Primoža Grašića. U njegovom je studiju u Sloveniji album sniman i produciran, a Grašić gostuje i na „Beauty for P.G.“ koju je Mičetić posvetio upravo njemu. Kroz osam skladbi na albumu, Bruno Mičetić nas vodi na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, u svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, ali čim se malo "zagrebe" ispod površine shvaćamo da to nije tako. 

Bruno Mičetić  diplomirao je 2009. godine na "Kartenlandes konsevatorium Klagenfurt" te je dosada objavio nekoliko studijskih izdanja u suradnji s brojnim glazbenicima iz regije; " Phantom Whisper ", "Fat Manager", " Dates ", " Keops ", " Pred Lice Sudbini ", " Beauty of your soul"... Nastupao je na svim prestižnim Jazz festivalima u regiji i surađivao s brojnim eminentnim glazbenicima. Po prvi put će nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinkog - izvrsna prilika da zagrebačka publika uživo pogleda i doživi sve ono što Bruno gradi i vjeruje godinama.

"Trudim se najviše koliko mogu da budem dobar u tome što radim". To je jednom prilikom izjavio ovaj umjetnik, a upravo su to riječi kojima bi ga mogli opisati.

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja