Gregory Porter nastupa u Šibeniku

Gregory Porter nastupa u Šibeniku
Datum objave:
04.07.2017.

Gregory Porter - koncertna poslastica koja se ne preskače - 18. 7. Sv. Mihovil

Pjevač i kantautor Gregory Porter odrastao je pod glazbenim utjecajem velikana  Nat King Colea. Svoje prve glazbene korake započinje u lokalnim jazz klubovima gdje nastupa i upoznaje mnoge glazbenike, a među njima i cijenjenog producenta Kamau Kenyatta koji postaje Porterov mentor. Vrhunski interpretator i autor tek je na polovici 5. desetljeća, surađivao je s Dianne ReevesWyntonom Marsalisom, od mlađih s Jamie CullumomAnitom M. Wilson, Lizz Wright i drugima.

"Po cijele dane su moja majka i baka pjevušile sebi u bradu (eng. humming) svoje molitve i to je zapravo bio moj prvi susret s jazzom. I neke moje pjesme su zapravo molitve..."rekao je u razgovoru s Cassandrom Willson za emisiju "Into the night".  

Gregory Porter, na prvu je prepoznatljiv po svojoj specijalno napravljenoj kapi bez koje ne pjeva i o kojoj će reći tek kako se radi o jazz tajni. Njegov nastup u Šibeniku jedan je od najatraktivnijih koncerata sezone u Hrvatskoj i glazbena poslastica  koja se ne preskače. Porter je ove godine nagrađen svojim drugim Grammyjem za najbolji album u kategoriji vokalnog jazza. Nagrađeni albumi su Take Me To The Alley iz 2016., i Liquid Spirit iz 2013., Porterovi treći i četvrti studijski albumi. 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja