Vrbnik Music Camp 2017

Vrbnik Music Camp 2017
Datum objave:
06.07.2017.

JazzTime Rijeka predstavlja:
Vrbnik Music Camp 2017

U tijeku su prijave za inovativne glazbene radionice Vrbnik Music Camp 2017
Kroz edukacijske i kreativne programe vođene renomiranim profesorima i glazbenicima upoznajte se s elementima pop, rock, etno i jazz glazbe
 
I ovog srpnja, u periodu od subote 08.07 do nedjelje 16.07., Općina Vrbnik i TZO Vrbnik pod vodstvom našeg eminentnog jazzista Damjana Grbca organiziraju inovativne glazbene radionice Vrbnik Music Camp 2017  tokom kojih se polaznike kroz edukacijske i kreativne programe upoznaje s elementima pop, rock, etno i jazz glazbe.

Tijekom četiri godine postojanja i šest održanih radionica, ovu jedinstvenu glazbenu školu pod vodstvom renomiranih glazbenika pohodilo je više od 70 mladih nada, djeca i mladi iz Vrbnika, Punta, Rijeke, Dobrinja i Krka, a proteklih godina tečaju su se u radu pridružili Grad Krk i TZ Grada Krka. Program Vrbnik Music Campa otvoren je za polaznike bez predznanja, kao i za polaznike sa završenim glazbenim školama i tečajevima, te se program prilagođava individualnom znanju svih uključenih. Projekt Vrbnik Music Camp kao krunu tečaja organizira i završni koncert svih polaznika, a isti su se do sada odvili u gradu Krku i u Vrbniku.

S  ciljem aktivnog provođenja godišnjeg odmora uz muziciranje i druženje, kroz 40 – 45 sati glazbene naobrazbe, polaznici Vrbnik Music Campa stječu kompletnu edukaciju na individualnim satovima na kojima se uči konkretno sviranje na instrumentu (klavir, gitara, bas gitara, bubnjevi, harmonika, truba, saksofon, klarinet, flauta) ili pjevanje (solističko/prateći vokal), te sudjeluju i na skupnim predavanjima (solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje, povijest glazbe). Svakom polazniku nastava se prilagođava ovisno o njegovom znanju i zahtjevima, a polaznik uz to dobiva materijal za samostalan rad koji mu ostaje i nakon tečaja te je jako bitan za daljnji muzički razvoj. Namjera tečaja je da se polaznici, osim samostalnog sviranja, upoznaju još više s glazbom kroz zajedničko sviranje, druženje i komunikaciju.

Na kraju tečaja svim polaznicima biti će dodjeljena diploma o uspješno završenom tečaju te će nastupiti na zajedničkom završnom koncertu koji će se održati u Vrbniku, 16. srpnja, u večernjim satima.
 
Raspored predavanja:

od 9,00 do 11,00 sati: individualni rad sa polaznicima
od 11,30 do 13,00 sati: zajednički satovi gdje se obrađuje skupno muziciranje, teorija – solfeggio, ritmovi, povijest glazbe, DVD prezentacije…
Predavanja i zajedničko muziciranje dogovorit će se i prilagoditi sa samim polaznicima kako bi bili što spremniji za završni koncert.

Uz višednevni tečaj Vrbnik Music Camp, 12. srpnja  u poslijepodnevnim satima,  od 17 – 18h, održat će se i jednodnevni Workshop sa priznatim glazbenicima, a večer će zaključiti nastup Jed Becker's Group, blues-rock atrakcije čiji spoj vituoznosti, perfekcije i dobrog zvuka publiku još dosad nije ostavio ravnodušnom.  Uvjerljiv i moćan nastup samo su neki od aduta ovog trija u sastavu Emir Grozdanić (gitara), Tonči Grabušić (bubanj) i Damjan Grbac (bas), iza kojeg stoje godine studijskog iskustva te brojna priznanja za doprinos glazbi na domaćoj i svjetskoj razini.

Jed Becker's Group - trailer

Profesori predavači Vrbnik Music Campa su renomirani glazbenici s iskustvom u eukativnom i pedagoškom radu, a više o svakom predavaču možete otkriti na linkovima:
Damjan Grbac – bas gitara, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje
Zvonimir Radišić – gitara, solfeggio, harmonija, zajedničko muziciranje
Tonči Grabušić – bubnjevi, zajedničko muziciranje
Dino Antonić – pjevanje, zajedničko muziciranje
Karlo Lovrić – klavir, klavijature, harmonija, zajedničko muziciranje
Mihalj Ivković – harmonika, zajedničko muziciranje
*(Profesori za puhačke instrumente biti će naknadno pozvani ovisno o broju polaznika.)
Cijena tečaja sa uključenim cjelodnevnim workshopom po polazniku iznosi 1000kn, dok cijena jednodnevnog workshopa po polazniku iznosi 200kn. Prijave je moguće izvršiti preko linka do subote, 08. srpnja. Završni koncert polaznika tečaja, u nedjelju 16. srpnja, i koncert Jed Becker's Group, u srijedu 12. srpnja, otvoreni su za sve zainteresirane posjetitelje.

Vrbnik Music Camp 2017
w: http://vrbnikmusiccamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GlazbeniTecajVrbnik/
 
26. JazzTime Rijeka
@: info@jazztimerijeka.com
W: www.jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja