Serija koncerata Zorana Majstorovića u Rijeci

Serija koncerata Zorana Majstorovića u Rijeci
Datum objave:
19.09.2017.

23.09. Zoran Majstorović&Vasko Atanasovski - workshop&koncert
botel Marina, Rijeka, workshop 16h-19h, koncert 21h
Zoran Majstorovic - gitara, oud
Vasko Atanasovski - saksofoni, flauta
Iskusni i mnogostruko nagrađivani glazbenici sa dugogodišnjim iskustvom i međunarodnim karijerama, prvenstveno u domeni etno i jazz glazbe, izvode autorski materijal te široki repertoar tradicionalnih skladbi proizašlih iz raznih tradicija "svjetske" glazbe sa naglaskom na glazbu balkansko-mediteranskog podneblja.

14.10. Zoran Majstorović&Riccardo Chiarion - workshop&koncert
botel Marina, Rijeka, workshop 16h-19h, koncert 21h
Zoran Majstorovic - gitara
Riccardo Chiarion - gitara
Zoran Majstorović i Riccardo Chiarion izvode jazz standarde u maniri velikih jazz gitarističkih dua poput Jima Halla i Billa Frisella ili Ralpha Townera i Johna Abercrombiea. Po njihovim riječima, formacija jazz gitarističkog dua je izazovna ali u svojoj intimnosti pruža velike mogućnosti za suptilnije sviranje i ostavlja puno prostora za reagiranje na trenutnu situaciju od takta do takta. Riccardo je posljednjih godina bio docent jazz gitare na konzervatorijima u Trstu, Udinama i Rovigu, a tokom karijere surađivao je sa mnogim jazz glazbenicima kao što su Kenny Wheeler, John Taylor, Julian Siegel, Yuri Goloubev, Eric Vloeimans, Michael Gibss i mnogi drugi.

05.11. Zoran Majstorović&John Stowell - workshop&koncert
baptistička crkva u Rijeci, workshop 15h-18h, koncert 20h
Zoran Majstorovic - gitara
John Stowell - gitara
Album "Simple Game"(2015.) nastao je iz višegodišnje suradnje Zorana Majstorovića sa Johnom Stowellom, jednim od najrespektabilnijih jazz gitarista i pedagoga jazz gitare u svijetu, a produkt je njihove fascinacije jazz glazbom i gitarom. John Stowell je svoj posljednji CD u formaciji dua snimio s velikim Daveom Liebmanom i nakon toga odlučio je snimiti »Simple Game« sa hrvatskim gitaristom, multiinstrumentalistom i skladateljem Zoranom Majstorovićem što je svakako iznimna čast za našeg glazbenika. Snimljen je u jednom danu i na njemu se nalazi deset skladbi od kojih su tri Zoranove autorske, jedna Johnova i šest jazz standarda, a izdavač je riječki Bono Records.

www.zoranmajstorovic.com

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja