Damir Kukuruzović Django Group nastupa u Koprivnici

Damir Kukuruzović Django Group nastupa u Koprivnici
Datum objave:
19.09.2017.

ZAPOČINJE KONCERTNA SEZONA U DVORANI DOMOLJUB

 

Pozivamo Vas  26. rujna (utorak) u 19:30 sati u sklopu ciklusa "GLAZBENE VEČERI U DOMOLJUBU" na koncert:

DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

Domoljub, Starogradska 1, Koprivnica

 

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i dvorana Domoljub ponose se 40-godišnjom tradicijom održavanja koncerata i glazbenih programa, te sa više od 400 održanih koncerata ponajboljih hrvatskih i inozemnih klasičnih i jazz glazbenih sastava.

 

Prvi koncert u novoj sezoni 2017./2018. održat će se 26. rujna (u utorak) s početkom u 19:30 sati. Predstavit će nam se Damir Kukuruzović sa svojim gipsy swing sastavom. Pokrovitelji ciklusa "Glazbene večeri u Domoljubu" su Ministarstvo kulture RH, HUZIP i Grad Koprivnica.

Ulaznice za koncert nabavite u pretprodaji na blagajni Domoljuba radnim danom od 7:00 - 20:00 sati ili rezervirajte na telefon 048 222 390 ili e-mail kultura@pou-kop.hr. Cijena ulaznice je 30,00 kuna, a za učenike i studente 20,00 kuna.

 

Damir Kukuruzović izvodi svojevrstan hommage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim važnijim jazz festivalima  u regiji, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom  Debarreom,  te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009imao je turneju nazvanu „Pariško čudo na harmonici“ s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, a 2011. godine imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabiljezio je na cd-u nazvanom „Manouche“. U rujnu 2014.godine izdaje cd „My Django Family“ s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim..

 

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja