Razz i Radanović objavili CD “Urban Minority”

Razz i  Radanović objavili CD “Urban Minority”
Datum objave:
28.09.2017.

„URBAN MINORITY“ , PRVI ZAJEDNIČKI ALBUM POZNATIH HRVATSKIH GLAZBENIKA DENISA RAZZA I HENRYJA RADANOVIĆA

Uspješni hrvatski instrumentalisti Denis Razz i Henry Radanović iz svoje glazbene radionice donose  prvi zajednički album imena "Urban Minority". Riječ je o albumu na kojem predstavljaju osam jazz standarada i dvije autorske pjesme od kojih je jedna posvećena velikanu jazz glazbe Budu Powellu. Riječ je o tradicionalnom jazz zvuku, urbanog izričaja sa jedinstvenom kombinacijom kontrabasa i saxophona koji daje zanimljiv i specifičan zvuk. Nastojali su međuigrom dva instrumenta postići sinergiju zvukova koja pruža drugačije glazbeno iskustvo.

Probe za snimanje albuma su bile u jedinstvenom  ambijentu - na rivi. Naime, probe su održavali u hostelu na brodu „Marina“. Jedinstveni ugođaj interijera broda bio je odlična atmosfera za stvaralački proces ova dva glazbenika koja se samo preslikala na trenutke snimanja u glazbenom studiju Roberta Funčića.

"Kada stvaram, pokušavam prenijeti impresiju, kolorite emocija. Volio bih, kada bih mogao, zapljeniti pažnju slušatelja glazbom jer mislim da imam puno toga za reći" , opisuje svoju glazbenu motivaciju glazbeni umjetnik Denis Razz.

Denis Razumović - Razz hrvatski je jazz saksofonist iz Rijeke koji od 13 godine kao samouki instrumentalist kreće u glazbene vode. Paralelno sa saxofonom, svira i flautu te gitaru. Obrazovao se na glazbenoj Akademiji u Grazu na odsjeku za jazz kod profesora Karlhainza Miklina. Poznat po mnogim nastupima, kako u zemlji,  tako i u inozemstvu  te intenzivnoj suradnji sa lokalnim jazz glazbenicima, a osobito s članovima liburnijske jazz scene. Zajedno sa Elvisom Stanićem, Darkom Jurkovićem, Dorianom Hattom i Vladimirom Gašparovićem, jedan je od začetnika i realizatora manifestacije Jazz Time u Rijeci.

Bas gitarist i kontrabasist Henry Radanović nakon završene osnovne glazbene škole svira u riječkim pop-rock bendovima. Sa  Elvisom Stanićem osniva Elvis Stanić Group s kojim osvaja i nekoliko Porina. Surađuje s najpoznatijim hrvatskim jazz glazbenicima s kojima uskoro dovršava i svoj samostalni CD. Dobitnik je nagrade Status 2002., 2003. i 2004 za jazz i pop-rock glazbu. Studijski je glazbenik i član orkestara na Porinu, Zadarfestu, Radijskom festivalu i drugom glazbenim priredbama.

Denis i Henry, prijatelji od djetinjstva, obojica su kroz život gradili svoje samostalne glazbene karijere. Nedavno,na jednom od zajedničkih druženja, sinula im je ideja o zajedničkoj glazbenoj suradnji koja bi  obogatila njihove karijere. Rezultat njihove prijateljske sinergije i glazbene vizije je prvi album. Nazvali su ga "Urban Minority" želeći naglasiti urbanu notu svojeg jazz izričaja.

Novi album planiraju promovirati nastupima na raznim festivalima po Hrvatskoj.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja