9th Croatian Blues Challenge

9th Croatian Blues Challenge
Datum objave:
20.10.2017.

Jiggy Bar
27.10.2017. Solo/duo category + Tribute to Skela + Sunnysiders
28.10.2017. Band category + Mićo i Mačke acoustic
29.10.2017. Winners & Guests + Luboš Bena & Bonzo Radvanyi
 
      Ostalo je još samo deset dana do nacionalnog natjecanja hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challengea. Ovogodišnji Challenge će se održati u zagrebačom klubu Jiggy Bar od petka, 27., do nedjelje, 29. listopada, a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
Petak, 27.10.2017. Solo/duo kategorija
Subota, 28.10.2017. Band kategorija
dok je nedjelja, 29.10.2017. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne strane goste - slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi. Urnebesni Slovaci su uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, nastupili su u Zagrebu, Sisku, Rijeci, Puli... Svi koji su vidjeli ovaj iznimno kvalitetan duet, žele ga vidjeti i čuti opet, a oni koji nisu imali tu čast, imaju za to priliku već 29.10. u Jiggy Baru.
     Prvi dan Croatian Blues Challengea pripada solo-duo kategoriji, stoga ne čudi što su u koncertnom dijelu večeri gosti upravo Sunnysidersi, koji su bili kao solo-duo pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea i prvi predstavnici HBS-a koji su prošli u polufinale International Blues Challengea u Memphisu. Oni promoviraju svoj treći studijski album Click Play (Spona, 2017.) te premijerno prikazuju i videospot naslovne pjesme. Iste večeri prisjetit ćemo se i nedavno preminulog člana HBS-a Dalibora Skeledžije - Skele, u čiju čast će njegovi prijatelji izvesti nekoliko Skelinih pjesama. Njegov Two For Blues je bio pobjednik solo-duo kategorije na 3rd Croatian Blues Challengeu te su predstavljali Hrvatsku i HBS u Memphisu i Rigi na europskom blues natjecanju. Premijerno će se prikazati kratki video uradak s njegovog puta u Memphis.
      Drugi dan CBC-a rezerviran za natjecanje bendova na kraju će akustičnom svirkom uveličati Mićo i Mačke, sastav iz Zapruđa koji ima jednu od najboljih pjesmarica autorskog hrvatskog rock-bluesa.
     Prijave za 9th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 22.10.2017. u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://hrvatskebluessnage.hr/croatian-blues-challenge-prijavnica
     Završni dan donosi svirku pobjednika u obje kategorije te već spomenuti dvojac Luboš Bena & Bonzo Radvanyi.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja