Jazz koncerti u Boogie Clubu

Jazz koncerti u Boogie Clubu
Datum objave:
08.11.2017.

PROGRAM BOOGIE

8.11.-11.11.

 

SRIJEDA, 8.11., 21 h - Šimun Matišić Trio

ČETVRTAK, 9.11., 21 h - Joe Pandur Organic 4

PETAK, 10.11., 21 h - Veselino Jazz Project

SUBOTA, 11.11., 21 h - Aj Jazz Quartet & Elena Stella

 

Boogie je novi zagrebački jazz klub. Nakon zatvaranja kultnog B.P. Cluba, nastala je velika rupa u kulturnom životu grada. Osnivačima Boogiea bila je nepodnošljiva činjenica da grad Zagreb, s dugom i bogatom jazz tradicijom nema pravi jazz klub, te su  odlučili otvoriti jedan. Niti jedan grad se ne može zvati metropolom bez jazz kluba.

Zagrebačka jazz scena je bogata i raznovrsna, jazz se u Zagrebu nastavio svirati u kafićima i barovima i nakon zatvaranja gore spomenutih klubova ali to ne može nadomjestiti za pravim jazz klubom.

Klub se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1., na križanju Ilice i Cvjetnog trga. Boogie se nalazi na tri etaže, te u sebi nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi  bar, na katu lounge, u podrumu klub.

Uređenje kluba osmislili su sami vlasnici, Mladen Vidović i Tomo Ricov, dok u programu sudjeluju poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr. Na početku program se odvija četiri puta tjedno, od srijede do nedjelje. Uz nastupe zagrebačkih jazzera dogovorena su i gostovanja stranih izvođača. Kao i najboljim svjetskim klubovima, osim jazza, u programu će se naći i glazbeni žanrovi srodni jazzu, latin, brazilska glazba, soul i funk…. Vikendom, točnije petkom i subotom, će nakon live nastupa, nastupati i poznati hrvatski i strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja