We Three From The Sphere: Jammin' Monk

We Three From The Sphere: Jammin' Monk
Datum objave:
28.11.2017.

We Three from the Sphere:

jammin' monk

Etnografski muzej Split (Severova 1)

petak, 15. prosinca u 18,30 sati

 

program:

 jazz standardi, posvećeni stogodišnjici rođenja Theloniousa Monka

 

Članovi „We Three from the Sphere“:

Hrvoje Galler – klavir

Saša Borovec – kontrabas

Darko Stanojkovski Grappone - bubnjevi

 

HRVOJE GALLER - klavir

(1976., Brežice, Slovenija)

Nakon završene Glazbene škole “Blagoje Bersa” u Zagrebu, upisuje Muzičku Akademiju, te stiče diplomu akademskog glazbenika na V. Odjelu za klavir. Dobitnik je diskografske nagrade "Porin" za najbolju jazz izvedbu godine kao sudionik albuma "Runjić in Blue“, dobitnik je nagrade Status u kategoriji “jazz  klavir“.

Nastupio na nedavnom koncertu Charlesa Tollivera i Saša Nestorović tenteta (posvećeno Theloniousu Monku) u Zagrebu i Rijeci.

Član „Klasične hrvatske četvorke“

 

SAŠA BOROVEC - kontrabas

(1963., Varaždin)

Studij kontrabasa završava 1988. u Ljubljani, gdje ostaje živjeti do 2004. godine, djelujući kao član sekcije kontrabasa Simfonijskog orkestra RTS. Istovremeno se usavršava u jazzu kod Petera Herberta i Reggiea Workmana, te svira u nizu slovenskih sastava. Nakon povratka u Hrvatsku zapošljava se u Big Bandu HRTa, a uz to muzicira u nekoliko manjih sastava, uključujući i svoj trio. Kao član raznih ansambala nastupao je na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, uključujući i najznačajnije, poput onih u Sacramentu, Los Angelesu i Montreauxu.

Član „Klasične hrvatske četvorke“

 

DARKO STANOJKOVSKI GRAPPONE - udaraljke

(1965., Ploče)

Diplomirao 1992. na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Grazu. Studirao indijsku glazbu (tabla, mrdanga, karatala) i filozofiju pri ISKCON International. Bubnjar grupa Kineski zid i Hladna točka.

Surađivao s Reggiem Workmanom, Matijom Dedićem, Big Bandom RTV Ljubljana i dr. Profesor je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

Član „Klasične hrvatske četvorke“

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja