Predstavljanje projekta Forest GIIPUJA u Vrbniku

Predstavljanje projekta Forest GIIPUJA u Vrbniku
Datum objave:
30.11.2017.

Damjan Grbac, kontrabasist iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije, glazbenik je koji ne poznaje granice u interpretaciji istarske i primorske tradicionalne glazbe. Nakon dva snimljena nosača zvuka, GIIPUJA i GERBAZ GIIPUJA, projektom Forest GIIPUJA, u pratnji vrhunskih glazbenika, Damjan Grbac polazi u još jednu glazbenu avanturu. Stoljetna šuma Parka prirode Učka postala je pozornica i studio u kojem su Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima, Andreas Marinello na saksofonu i Marko First na violini i sopilama priredili i snimili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara. Prekrasni kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu praznik su za uši i oči slušatelja, a virtuozne solo dionice i teme isprepliću se s ambijentalnom glazbom koja se stapa s prirodnim okruženjem.

Iz šume, mjesta gdje ambijent i zvuk djeluju maksimalno inspirativno, Damjan Grbac i projekt Forest GIIPUJA glazbu vraćaju u kontekst starih gradskih jezgri primorskog kraja kako bi oživjela u direktnom susretu sa zainteresiranom publikom. U nizu nadolazećih predstavljanja projekta, Forest GIIPUJA predstavit će se u Vrbniku ovu nedjelju, 03. prosinca u 17h, u prostoru Knjižnice obitelji Vitezić, stoljetnom središtu naobrazbe i kulture ovog povijesnog naselja nad morem.

Uvodnom prezentacijom u ugodnom društvu i intimnim glazbenim predstavljanjem, Damjan Grbac i Tonči Grabušić približit će nam projekt Forest GIIPUJA, a kako bi doživljaj bio potpun, u sklopu promocije ovog izuzetnog izdanja posjetitelji će imati priliku pogledati video Forest GIIPUJA u 5.1. surround zvuku kako bi svim osjetilima uronili u čaroban ambijent šume u kojoj je sniman ovaj nesvakidašnji projekt. Projekcija videa će u prostoru Knjižnice obitelji Vitezić biti postavljena sljedećih nekoliko dana te ju se može pogledati za radnog vremena Turističke zajednice Vrbnik.

Pokrovitelji ovog kulturnog događanja su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica općine Vrbnik i Općina Vrbnik. Ulaz u sklopu programa je slobodan.
 
Forest Giipuja @ Facebook

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja