We Three from the Sphere

We Three from the Sphere
Datum objave:
21.12.2017.

We Three from the Sphere – Jammin' Monk

U petak, 15. prosinca u Etnografskom muzeju Split nastupili su Hrvoje Galler na klaviru, Saša Borovec na kontrabasu i Darko Stanojkovski Grappone na bubnjevima, u formaciji koja se prigodno nazvala „We Three from the Sphere“. Nastup je bio posvećen stogodišnjici rođenja Theloniousa (Sphere) Monka i prirodni je nastavak koncerata u Zagrebu i Rijeci koji su se održali mjesec dana ranije.

Nadahnuti prostorom i oduševljenom publikom, trojka je izvela brojne jazz standarde ali i Monkove „I mean you“, „Bemsha swing“, „Well, you needn't“, „Blue Monk“. Visoka kvaliteta sviranja i već prepoznatljiv zvuk ovih glazbenika publiku je razgalio i dobrano zagrijao u kišnoj i vjetrovitoj večeri. Gdje bi, da nije bilo ovakvih vremenskih uvjeta, svi zainteresirani stali? A koliko je splitska publika željna kvalitetne glazbe te kolika je potreba pokretanja jednoga jazz kluba dokazuje i ovaj nastup.

Odlična svirka, kako Gallera, tako i ostale dvojice, odličan zvuk, primjeren prostor i zainteresirana publika stvorila je dojam da vrijeme prebrzo prolazi.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja