Enrico Zanisi nastupa u Zadru

Enrico Zanisi nastupa u Zadru
Datum objave:
25.01.2018.

Koncertni ured Zadar u veljači će kroz svoj redovni program obilježiti godinu dana glazbe u Kneževoj palači.

Kroz ukupno dvanaest različitih programa, koncerata, radionica, gledaonica i plesnih večeri Koncertni će ured predstaviti programe koji obuhvaćaju Mlade u Kneževoj, Ples u Kneževoj i Klub u Kneževoj.

Veću u ovu subotu 3. veljače Klub u Kneževoj donosi koncert jednog od najtalentiranijih mladih jazz pijanista iz Italije, Enrica Zanisija! Na koncertu s početkom u 20 sati u klupskoj atmosferi Koncertne dvorane braće Bersa, Zanisi će predstaviti svoje skladbe s albuma Piano Tales. Koncert se održava uz potporu Talijanskog instituta u Zagrebu.

Cijena ulaznica: 40 i 30 kn / stajanje 20 kn

Višestruko nagrađivani mladi talijanski pijanist i skladatelj Enrico Zanisi je odrastao u obitelji glazbenika; njegov je otac flautist, a majka pijanistica koja je u svojem domu davala podule iz glasovira. Kao dijete slušao je sve vrste glazbe i nastupao s komornim ansamblima, iako uglavnom klasičnu, a školovan je na području klasične i jazz glazbe. Sudjelovao je na mnogim natjecanjima i Italiji i inozemstvu, kao i na raznim glazbenim radionicama na kojima je učio od glasovitih jazzista kao što su Kenny Werner, Larry Grenadier i Joe Calderazzo. Zahvaljujući talentu koji je pokazao na Umbria Jazz glazbenim radionicama dobio je stipendiju za školovanje na Berklee School of Music, najprestižniju američku jazz školu. Dobitnik je mnogobrojnim nagrada i priznanja. Godine 2009. primljen je na Manhattan School u New Yorku i u istoj godini objavio svoj prvi CD “Quasi Troppo Serio”. Poslije je kao vođa sastava snimio još tri albuma. Zanisi je nastupao diljem Europe i Južne Amerike, a tijekom karijere surađivao sa slavnim jazzistima kao što su David Liebman, Andy Sheppard, Sheila Jordan, Roberta Gambarini i Stefano Di Battista. Snimio je jedan solo album i tri s vlastitim triom.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja