Jazz u klubu Boogie

Jazz u klubu Boogie
Datum objave:
03.02.2018.

ČETVRTAK, 8.2., 21 h

 

Kvartet Problemi su trenutno jedan od najatraktivnijih aktera domaće scene improvizirane glazbe. Nastupaju u formaciji bez harmonijskog instrumenta (klavira ili gitare), čime se u potpunosti oslobadjaju bilo kakvih okvira i harmonijskih stereotipova. No, u ovakvim sastavima najbitnija je ljudska komponenta. Ovaj band funkcionira na sličan način poput kvarteta saksofonista Ornette Colemana s Don Cherryem, Scott LaFaro-om i Ed Blackwellom na legendarnom albumu “Free Jazz” iz 1961. godine. Energija, talent, komunikacija i glazbena intelegencija na sličan način je prisutna i kod našeg večerašnjeg banda - The Problems.

 

Kruno Levačić - dr.

Ivar Roban Križič - bass

Luka Žužić - tb.

Mario Bočić - sax

 

PETAK, 9.2., 21 h

 

The Real Deal Brazil Sextet - Rio de Janiero Carnival Night

 

Na datum 09.02., u Rio De Janeiro-u počinje famozni karneval u kojem osim živopisnih kostima i maski, glavnu ulogu igra glazba i ples.

Već 300 godina u ovo vrijeme, ulice Rija su preplavljene plesačima i orkestrima raznih Samba škola te brojnim gostima i obožavateljima brazilske glazbe.

 

U petak smo u Boogiju pripremili program koji će donijeti dijelić te atmosfere za sve one koji maštaju o Riu i tamošnjem karnevalu.

U Boogiju po prvi put nastupa naš poznati jazz vokalist Kristijan Beluhan. Kiki već godinama ne skriva ljubav prema Bosa Novama i Sambama - njegov baršunasti tenor je kao stvoren za brazilske melodije i ritmove. Inače Kristijan je poznat široj javnosti po suradnji sa grupom Mayales i bezvremenskoj uspješnici ‘Od ljubavi’, kao i sa zapaženim solo projektom iz 2007., ’Skretanje’.

 

Uz Kikija nastupit će i naš poznati glumac Tvrtko Jurić koji je srednju školu pohađao u Rio de Janeiro-u i veliki je entuzijast i znalac brazilske glazbe i kulture.

Kao gošća na koncertu će nastupiti i talentirana pjevačica Maja Rivić.

 

U izvrsnom bandu su još i bubnjarski mag Kruno Levačić, gitarist Joe Pandur, klavirist Nikola Šantek te kontrabasist Zvonimir Šestak.

 

Kristijan Beluhan - voz

Tvrtko Jurić - voz

Maja Rivić - voz

Joe Pandur- violao

Nikola Šantek - teclados

Zvonimir Šestak - contrabaixo

Kruno Levačić - bateria

 

SUBOTA, 10.2., 21 h

 

Subject: Miles - Davor Križić Experiment

 

U subotu nastavljamo sa vrhunskim jazz programom i to s jednim od najboljih domaćih jazz sastava; Davor Križić Experiment.

Veliki dio večerašnjeg repertoara biti će posvećeno jednom od največih glazbenih inovatora dvadesetog stoljeća Miles Davisu.

 

Dobitnici triju Porina 2015. godine - za najbolji jazz album, kompoziciju i aranžman, nastupiti će s jazz kremom hrvatske glazbene scene. Uz Davora na trubi i krilnici, nastupit će i multinstrumentalist Luka Žužić na klaviru i trombonu.

Na kontrabasu slušamo izvrsnog Zvonimira Šestaka, na bubnjevima jazz gurua Krunu Levačića.

 

Davor Križić -tr., fh.

Luka Žužić - pno., tb.

Zvonimir Šestak - bass

Kruno Levačić - dr.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja