Jazz u Boogieu

Jazz u Boogieu
Datum objave:
18.02.2018.

Boogie klub, Zagreb, od 21:30

 

SRIJEDA, 21.2.

Charlie Jurković Trio

Darko Jurković Charlie je višestruko nagrađivani riječki jazz gitarist - do sada je sedam puta osvojio nagradu “Status” za najboljeg domaćeg jazz gitarista te dva “Porina”; za najbolju instrumentalnu izvedbu ‘Cantando No Toro’ 2005. godine i najbolji jazz album 2015. godine - “Jazzy Bach” (Cro Rec.), zajedno s Matijom Dedićem.

Darko je jedan od rijetkih gitarista u svijetu koji svira tehnikom “two hand tapping” koju je 80ih godina prošlog stoljeća prezentirao američki jazzist Stanley Jordan.
Na večerašnjem koncertu Darko će nastupati sa dvije gitare što je još veća rijetkost. Dio koncerta biti će sviran u trio s izvrsnim Zvonimirom Šestakom na kontrabasu i Jankom Novoselićem na bubnjevima, dok će dio biti solo nastup s dvije gitare. Na repertoaru će se naći standardi i orginalne kompozicije sa zadnjeg studijskog albuma “Dark Moments” (Menart, 2017.).
Ne propustite ovaj unikatni jazz koncert.

ČETVRTAK, 22.2.

Filip Pavić Quartet

Kvartet Filipa Pavića je bend sastavljen od dva mlada talentirana jazz glazbenika i dvije jazz legende. Filip Pavić i Ivar Roban Križić su obojica pred završetkom studija na jazz akademiji u Grazu, te su vrlo aktivni i traženi, kako na austrijskoj, tako i na hrvatskoj jazz sceni, pa su tako već sada imali prilike nastupati s nekim svjetski poznatim glazbenicima, kao što su Jim Rotondi, Charles Tolliver, Miguel Zenon, Renato Chicco i drugi.
Davor Križić i Kruno Levačić su spiritus movens hrvatskoga jazza i improvizirane glazbe općenito, istinski umjetnici koji nikada ne prestaju tražiti nove puteve kreativnosti i ekspresije. Ova četvorica glazbenika svirat će autorske kompozicije i jazz standarde na osebujan i svjež način.

Filip Pavić - git.
Davor Križić- tp
Ivar Križić - cb
Kruno Levačić - dr.

PETAK, 23.2.

HGU Nagrada Status 2018. - Jam session

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u zemlji.
Nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija, uključujući i kategoriju za jazz instrumentaliste.
Večeras će pozornicu dijeliti naši nominirani glazbenici iz različitih kategorija.
Ne propustite ovaj vatromet virtuoznih dionica na različitim instrumentima.

SUBOTA, 24.2.

Jasna Bilušić & New Deal

New Deal rides again!

Nova/stara ekipa ponovno okupljena snagom bezvremenih melodija poziva sve ljubitelje dobre glazbe na druženje u šarmantni ''Boogie'', novi zagrebački klupski biser u centru grada!

Ekipu krase fantastični junior na gitari Marko Bertić, nenadmašivi Saša Nestorović na saxu, uzemljujući element, naš hitroprsti Saša Borovec, a Salih Sadiković mjeri otkucaje svih srdaca na bini i ispred nje. I, naravno, ornament u zlatnim godinama, husky voice Jasne Bilušić.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja