Najavljeni novi jazz koncerti u Boogieu

Najavljeni novi jazz koncerti u Boogieu
Datum objave:
23.02.2018.

Boogie klub

 

SRIJEDA, 28.2.
21 h

Vedran Ružić - ‘Spiritual Market’

Naš vrsni kontrabasist i produktivni slikar Vedran Ružić sa svojim kvartetom će izvoditi skladbe sa, prema glasačima Porina, najboljeg domaćeg jazz albuma iz 2017. godine.
Album je inspiriran putovanjima Marka Pola te je uz album snimljen i art film s autorom u glavnoj ulozi. Uz Vedrana na kontrabasu, u kvartetu su naši poznati jazzisti: Mario Bočić na tenor saksofonu, Pavle Miljenović na gitari te Adriano Bernobić na bubnjevima.

Vedran Ružić - cb.
Mario Bočić - ts.
Pavle Miljenović - git.
Adriano Bernobić - dr.

ČETVRTAK, 1.3.
21 h

Bruna Matić Quartet

Kako na domaćoj jazz sceni ne obilujemo nekim velikim čudima, osim Charlie Jurkovića koji istovremeno svira na dvije gitare (?!) i nekolicine izuzetno mladih talenata, ipak postoji nešto što treba izdvojiti.

Imamo prvu profesionalnu jazz bubnjarku!

Bruna Matić je rođena 1995. godine, a bubnjeve počinje svirati sa sedam godina. 2014. godine upisuje studij jazza na Fakultetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu u klasi Univ. Prof. Howarda Curtisa. Glazbeno iskustvo tijekom karijere stječe s mnogim izvođačima s kojima surađuje: Irena Žilić, HGM A Band, Lela i Joe Kaplowitz, Zdenka Kovačiček i drugi. 2013. počinje suradnja s Antom Gelom u vidu nastupa na Runjićevim večerima, a nakon toga nastupa s bendom The Frajle. Dobitnica je nagrade ‘’Status’’ 2015. godine.

Bruna Matić Quartet je nastao 2017. godine i sastoji se od tri mlada, talentirana jazz glazbenika koje veže ljubav prema glazbi i studij u Grazu te općepoznatog Joe Kaplowitza.
Jaka Arh na tenor saksofonu, Hrvoje Kralj na kontrabasu i Bruna Matić na bubnjevima donose uzbudljiv repertoar koji se sastoji od autorskih skladbi, te poznatih jazz standarada hard-bop i post-bop stila.

Skladbe Waynea Shortera, Horacea Silvera, Theloniousa Monka, Joea Hendersona i drugih pružaju veliku slobodu improvizacije, dok su autorske kompozicije skladane u nešto tradicionalnijem stilu s daškom suvremenog jazza, spajajući moderno i tradicionalno.

Bruna Matić - dr.
Jaka Arh - ts.
Joe Kaplowitz - pno.
Hrvoje Kralj - cb

PETAK, 2.3.
21 h

Boogie voli Ninu Simone

Nina Simone bila je bila je ikona jazz & soul glazbe, aktivistica za građanska prava i osvajačica nagrade Grammy. Krasio ju je široki raspon glazbenih stilova, kao što su jazz, soul, američka narodna glazba, ritam i blues, gospel i pop. Njen vokalni stil karakterizira intenzivna strast, prozračnost i karakterističan tremolo.

Ivana Giova Radan živi muziku na mnogo načina, ali u svemu najčešće za glavni instrument bira svoj glas. Osim akademskog obrazovanja svoj instrument brusi na raznim jazz radionicama, glazbenim putovanjima kroz razne bendove i suradnje, projekte te nastupe koji kreću od malih pozornica do onih malo većih, kazališnih dasaka, televizije, sve do onih njoj skoro najdražih, najiskrenijih - ceste.
Na novo glazbeno putovanje krenula je s bendom kojeg čine Josip Tocilj (klavijature), Davor Doležal (gitara), Mladen Munivrana (bas), Frano Putica (bubanj). Zajedno s njima odati ćemo počast zvijezdi 'crnačke glazbe' Nini Simone u Boogie klubu.

Volimo Ninu Simone!

SUBOTA, 3.3.
21 h

Vocal Showcase by Lela Kaplowitz

Naša legendarna jazz pjevačica s dugogodišnjim njujorškim iskustvom Lela Kaplowitz nam na svom vokalnom ‘showcase-u’ predstavlja cijelu plejadu mladih jazz vokalista/ica.
Lela će izvoditi svoje omiljene standarde s mladim glazbenicima i svojim gostima/gošćama.

Lela Kaplowitz - voc.
Filip Pavić - git.
Luka Veselinović - cb.
Bruna Matić - dr.

Voditeljica: Iva Matijević

Vokalisti/ce:
Sandra Halužan
Loren Jeričević
Marija Kalmeta
Daria Korić uz pratnju Marka Štakića
Ana Matijević
Mary May
Jasna Ožeg uz pratnju Alemke Čupić
Metel Ožegović
Tanja Pongrac
Andrea Rakočević
Katarina Ramljak

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja