Jazz u Boogieu

Jazz u Boogieu
Datum objave:
25.03.2018.

Boogie

 

SRIJEDA, 28.3.
21 h

Hammon4Sevdah

Hammond4Sevdah kvartet izvodi Sevdah Jazz na način kakav još niste imali prilike čuti. Ovaj koncert biti će prava poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Članovi kvarteta su nagrađivana kantautorica Elma Burnić, hammond-player Paul Kempf, virtuoz na violini Marko First i iznimno kreativan i talentirani bubnjar Mihael Vlah.

Elma Burnić - voc.
Paul Kempf - org.
Marko First - vl.
Mihael Vlah - dr.
 

ČETVRTAK, 29.3.
21 h

Novoselić - Pandur - Kattie Hammond tRiO

Poslušajmo interaktivnu jazz svirku s vrsnim glazbenicima:
Joe Pandur na gitari, Regis Kattie na hammond orguljama i Janko Novoselić na bubnjevima.
 

PETAK, 30.1.
21 h

Borna Šercar’s Jazziana Croatica

„Stvarati dobru glazbu bez obzira na glazbene žanrove“ geslo je Borne Šercara, svestranog glazbenika, osnivača jazz sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica i Borna Šercar trio. Jazziana Croatica osnovana je sa zamisli očuvanja hrvatske glazbene baštine. Ona je potka za Šercarovu novu hrvatsku jazz glazbu, zvuka koji bi trebao biti autentičan i imanentan podneblju i vremenu u kojem nastaje.Na toj ideji temelji se i njegov prvi album A little Book of Notes koji objedinjuje obrade antologijskih djela hrvatske glazbe poput Bersinih Sunčanih polja i Gotovčevog Kola iz Ere s onoga svijeta koji je i nagrađen diskografskom nagradom Porin u kategoriji za najbolju skladbu jazz glazbe nastalu 2010. godine. Drugim albumom Nehaj iz 2012. godine Šercar tematizira povijesne momente i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, od Zemuna do Silbe i Vaganca. Nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu Melancholy u kategoriji najbolje jazz skladbe. Band je izdao još dva albuma: ‘Jazziana Croatica Big Band’ (2014.) i ‘Wagner goes to Hollywood (2016.).

Vojkan Jocić - sax
Elvis Penava - git.
Hrvoje Galler - pno.
Borna Šercar - dr.
 

SUBOTA, 31.1.
21 h

Boogie voli Zdenku

Jedna od najznačajnijih vokalnih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih 50 godina, Zdenka Kovačiček postala je legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti. Prva dama hrvatske jazz i blues scene u Boogie-u će izvoditi najveće hitove iz svoje bogate glazbene karijere.

Nakon što je misteriozni dvojac ‘Nipplepeople’ obradio Zdenkinu pjesmu ‘Frka’ https://youtu.be/2pfLE5YJ1Fo i nakon što je njezina pjesma ‘Elektra’https://youtu.be/phniT3iaudo zasvirala na defileu pariške revije Karla Lagerfelda, Zdenka je ponovno došla u fokus domaće i svjetske javnosti.

Prateća grupa je izvrsni oktet Greenhouse Blues Band poznat po odličnim obradama brojnih skladbi među kojima dominiraju zanimljivi aranžmani sekcije puhača.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja