Antonio Geček: 20 godina s Jazz orkestrom HRT-a

Antonio Geček: 20 godina s Jazz orkestrom HRT-a
Datum objave:
30.03.2018.

Nakon čak dva osvojena Porina, na 25. jubilarnoj glazbenoj nagradi Porin, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije ponovno ima razloga za slavlje.
 
Svojih prvih dvadeset godina sa Jazz orkestrom HRT-a proslavit će Antonio Geček, koncertom u Jazz ciklusu u srijedu 4. travnja u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, s početkom u 20 sati.
 
 
Kada je 1990-ih Antonio Geček (Lepoglava, 1979. )učinio prve korake kao profesionalni glazbenik, hrvatska se glazbena scena uvelike promijenila. Izniman trubač, svoj jedinstveni zvuk podario je stotinama snimki zavidnoga stilskog raspona: od jazza do popa, od rocka do funka i etno glazbe. Mogli bismo nabrajati brojne nagrade i priznanja koje je stekao tijekom godina, no  dovoljno je reći da je uvijek prvi trubački odabir naših producenata ili skladatelja. Uz to, tijekom posljednjih nekoliko godina, često gostuje u uglednim europskim orkestrima.
Čast nam je proslaviti njegovih prvih dvadeset godina s Jazz orkestrom HRT-a, programom koji je sam osmislio za sebe i kojim će predstaviti svaki aspekt svoje muzikalnosti.
Glazbeni gosti biti će Marko Tolja i Ivana Rushaidat.
Vatromet je zagarantiran!

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja