Backstage Live Pula 2018

Backstage Live Pula 2018
Datum objave:
31.03.2018.

Glazbeni festival Backstage Live Pula 2018 donosi 8 koncerata u Puli od svibnja do studenog 2018-e godine, na dvije predivne lokacije: Istarsko Narodno Kazalište i slavna Arena.

U svibnju i lipnju, te rujnu, listopadu i studenom
u INKu će nastupiti neki od najpoznatijih jazz muzičara današnjice, dok ćemo u srpnju i kolovozu na otvorenom u Areni slušati 3 velike zvijezde : Elvisa Costella, Amiru Medunjanin i Charlesa Aznavoura .

Organizatori se zahvaljuju Gradu Puli, TZ Pula, Arena Hospitality Group, te Eventimu i HDS ZAMPU.

---------------------------------------------------

5 jazz koncerata

Istarsko narodno kazaliste (INK) Svibanj/Lipanj 3 koncerta

Rujan/Studeni 2 koncerta

----------------------------------------------------

09.05.2018 - 8pm INK

Christian McBride & Big Band

Christian McBride, vodeći je svjetski kontrabasist, dobitnik 6 Grammya, lider jednog on najboljih big bandova na svijetu, glazbeni producent, umjetnički direktor Newport Jazz Festivala.

Kao kontrabasist snimio je preko 300 albuma s vodećim svjetskim glazbenicima različitih glazbenih žanrova, kao što su Herbie Hancock, Diana Krall, Chick Corea, Sting, Paul McCartney...

Samostalno je snimio 14 albuma, a za posljednji "Bringin’ It " dobio je Grammya za Large Jazz Ensemble Recording.

Koncertnu izvedbu ovog albuma imat ćemo priliku slušat i gledat u Puli u Istarskom Narodnom Kazalištu

 

26.05.2018. - 8pm INK

James Carter's Elektrik Outlet

Svjetski poznati muliinstrumentalist (alt, sopran, tenor, bariton saksofon) među vodećim je saksofonistima današnjice, a više puta proglašavan najboljim bariton saksofonistom na svijetu.

Snimio je 20 samostalnih albuma, hvaljenih od svjetske jazz kritike. Kao saksofonist snimio je preko 50 albuma s vodećim svjetskim glazbenicima: Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancockom, Christianom McBrideom, Madeleine Peyroux...

U Puli će nastupati sa svojom novom grupom James Carter Elektrik Outlet, izvodit će kompozicije Stevie Wondera, All Jarreaua, Gene Amonsa...

 

28.06.2018. - 8pm INK

Avishai Cohen

Izraelski bassist, pjevač, kompozitor jedan je od najuspješnijih izraelskih jazz glazbenika. Jednako je izvrstan u različitim glazbenim żanrovima: jazz, etno jazz, folk, jazz fusion.

Snimo je 16 samostalnih albuma. Nastupao je sa vodećim svjetskim jazz glazbenicima, a najpoznatija suradnja bila je sa Chickom Coreom (1996-2003). Chick Corea je za Avishaia Cohena rekao da se radi o “genijalnom glazbeniku”.

Avishai Cohen zasigurno je jedan od nautjecajnijh basista današnjice.

U Puli ćemo slušati koncertnu verziju njegovog posljednjeg albuma “1970”

 

26.09.2018. - 8pm INK

Lizz Wright

Lizz Wright američka je jazz, blues, gospel, folk pjevačica i kompozitorica. Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem svog petog albuma "Freedom & Surrender” nakon kojeg je odradila svjetsku turneju.

Za zadnji album “Grace” iz 2017. godine u najuglednijem jazz časopisu na svijetu, DOWNBEAT-u dobiva 5 zvijezdica, a album je proglašen remek djelom.

Koncertnu promociju ovog albuma slušat ćemo u Puli.

 

9.12.2018. - 8 pm INK

Madeleine Peyroux

Madeleine Peyroux američka je jazz, blues, country i funk pjevačica, gitaristica i kompozitorica. Izdala je osam samostalnih albuma, koji su svi dobili izvaredne kritike.

Ugledni New York Times usporedio je njen stil pjevanja s najvażnijim pjevačicama u povijesti: Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Edith Piaf.

U Puli će koncertno promovirati svoj novi album “Anthem” koji izlazi 31. 8. 2018.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja