Jazz tjedan u Boogieu

Jazz tjedan u Boogieu
Datum objave:
23.04.2018.

Srijeda, 25.4.

21 h

Adam Klemm Quintet

Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti kvintet tenor saksofonista Adama Klemma koji nam dolazi s internacionalnom ekipom vrsnih glazbenika: izvrsnim jazz klaviristom Savom Miletićem, kontrabasistom Robert Jukićem te dva domaća jazzista - Elvis Penava na gitari i Janko Novoselić na bubnjevima

Adam Klemm rođen je 1976. godine u Novom Sadu. Poslije završene srednje muzičke škole „Isidor Bajić" u Novom Sadu na odjelu za klarinet, nastavio je školovanje na „Univerzitetu za muziku i primenjene umjetnosti" u Grazu, Austrija. 
Godine 2005. dobio je titulu magistra umjetnosti - jazz saksofonist. Za vrijeme studija u Grazu dobio je stipendiju od austrijskog ministarstva kulture, za studije na prestižnoj Sibelius Akademiji u Helsinkiju. Nakon povratka iz Finske, nastupao je sa legendom austrijske jazz scene gitaristom Karl Ratzerom i izdao CD sa sarajevskom jazz grupom „Minority". Nastupao je još i sa: Dennis Rowland, Gianni Basso, Lee Harper Little Big Band, Barbara Hendriks, Ladislav Fidri i mnogim drugima. 

Vodi svoj sastav Adam Klemm Banda, sa kojim je izdao svoj privjenac „Hot Coolen" za nezavisnu izdavačku kuću Sensor Records 2007. godine. 
2012. godine snima svoj drugi autorski projekt, koji je trenutno u post-produkciji. 
Od 2008. godine je endorser P.Mauriat saksofona za jugositočnu Europu. 
Od 2008. godine je radi kao solist Big Band-a RTV Slovenija i predaje saksofon i jazz band u muzičkoj školi GCEW u Ljubljani. 
Član je odbora Novosadskog jazz festivala. 
Kao član Big Banda RTV Slovenija, imao je čast da dijeli binu sa jazz velikanima, kao što su: Mike Stern, Ernie Watts, Joe Lovano, Ronnie Cuber, Patti Austin, Peter Erskine, Nicholas Payton.

Adam Klemm - sax
Sava Miletić - piano
Elvis Penava - guitar
Robert Jukič - bass
Janko Novoselić – drums

 

Četvrtak, 26.4.

21 h

Nove nade jazza „Marjan Marjanović“

Neafirmirani jazzisti – solisti i bendovi, 26.04.2018 s početkom u 21h će održati cjelovečernji koncert Nove nade jazza „Marjan Marjanović“ u Boogie klubu i time najaviti Festival Jazz .hr/Proljeće. Vidimo se u Boogie klubu, ulaz je slobodan!

 

Petak, 27.4.

21 h

Azil Quartet

Band koji nastupao na otvaranju našeg kluba ponovo dolazi u goste. Očekujemo groovy i funky obrade jazz standarda i poneki orginal. 

Zvonimir Bajević - tr.
Luka Žužić - tb.
Regis Kattie - dr.
Mirsad Dalipi - dr.

 

Subota, 27.4.

21 h

Kristijan Beluhan sings Jackie Paris feat. Davor Križić Quartet

Jackie Paris je po stručnim sudovima jedan najcijenjenijih jazz vokalista svih vremena. Njegov talent i raskošni tenor uvelike nadmašuju slavu koju postigao u svoje doba najviše zbog činjenice jer je njegova karijera tekla paralelno s karijerama vokalista poput Nat King Cole-a, Frank Sinatre ili Tony Benetta.
Ne bez obzira na njegovu relativnu nepoznatost, Jackiev vokal ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Iza sebe je ostavio impozantni opus suradnji s velikanima poput Charlie Parkera, Lionel Hamptona, Charles Mingusa, Dizzy Gillespie-ja. Izdao je 18 albuma te je kasnih 40ih godina snimio prvu vokalnu verziju ‘’Round Midnight’, svojevrsne jazz himne glazbenog titana Theloniousa Monka. 

Njegove uspješnice će izvoditi naš priznati jazz vokalist i član ansambla HNK-a Kristijan Beluhan u pratnji kvarteta Davora Križića. 
https://www.youtube.com/watch?v=R9250GYwg-w

Kristijan Beluhan - voc.
Davor Križić - tr., fl.
Joe Kaplowitz - pno.
Ivar Križić - cb.
Krunoslav Levačić - dr.

© 2008-2015 Jazz.hr / Hrvatsko društvo skladatelja